,,Ąžuolyno“ sambūris „Patirčių erdvės – galimybės ir iššūkiai“

0 (2)Š. m. spalio 25 d. jau šeštą kartą Tytuvėnų piligrimų centre įvyko Respublikinis ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų „Ąžuolyno“ sambūris, kurį organizavo Kelmės lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“.

Šios metodinės-praktinės „Patirčių erdvės – galimybės  ir iššūkiai“ konferencijos tikslas – pasidalinti patirtimi apie pasisekusias  įgyvendintas veiklas ar projektus. Atvyko pedagogės iš Kretingos, Šilutės, Šiaulių, Klaipėdos, Gargždų, Jurbarko,  Joniškio, Kauno raj. Noreikiškių, Vilkaviškio raj. Kybartų, Palangos ir Nidos lopšelių-darželių „Ąžuoliukas“.

Konferenciją savo muzikiniu, nuotaikingu pasirodymu pradėjo Kelmės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ ugdytiniai, kuriuos paruošė meninio ugdymo pedagogė Dalia Dargienė. Direktorė Dalia Gedminienė pristatė Kelmės lopšelį-darželį „Ąžuoliukas“  bei miestą Kelmę, kuriame yra įsikūrusi ši ugdymo įstaiga. Vėliau pavaduotoja ugdymui Reda Mažonavičienė supažindino su konferencijos paskaitų pranešėjomis.

Pranešimus skaitė pedagogės iš 7 lopšelių-darželių „Ąžuoliukas“. Jos pristatė mokymąsi bei naudą netradicinėse aplinkose, vaikų tėvelių įtraukimo būdus į mokymo procesą. Įgyvendinus šias veiklas pastebėta, jog vaikai lauke, miške ar kitoje netradicinėje aplinkoje būna labiau susidomėję, laisviau reiškia mintis, jaučiasi atsipalaidavę, linksmi. Šiuolaikiniai vaikai yra judresni ir smalsesni, todėl mokytojai stengiasi, kad ugdymas jiems būtų kuo įdomesnis, žaismingesnis.

Po pristatymų kalbėjo sambūrio pirmininkė  Zita Domarkienė, kuri vadovavo „Ąžuolynui“ 5 metus ir buvo perrinkta dar ateinantiems 5 metams. Ji padėkojo konferencijos organizatorėms įteikdama padėką ir draugystės dovaną. Taip pat buvo nuspręsta kitais metais organizuoti „Ąžuolyno“ sambūrį Vilkaviškio raj. Kybartų lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“.

Po konferencijos refleksijos pedagogės dalyvavo edukacinėje programoje ,,Trys dievo dovanos ir kiti kvapai“, kur pačios pasigamino kvapų maišelius iš įvairiausių kvapiųjų žolelių.

Sambūrį organizavo Kelmės švietimo pagalbos tarnyba, Kelmės lopšelio-darželio ,,Ąžuoliukas“ direktorė Dalia Gedminienė ir  pavaduotoja ugdymui Reda Mažonavičienė, mokytojos Reda Mačiūnė, Lina Maziliauskienė. Pranešimus skaitė mokytojos Jūratė Bimbienė, Snieguolė Petrauskienė ir Vilma Stonienė.

1 2 3 4 5 6 7  9 10 11 13