eTwinning projektas „KPD5: Darželio žaidimų dizaineriai“

LOGO Kelmės lopšelio-darželio ,,Ąžuoliukas“ mokytoja Lina Maziliauskienė, meninio ugdymo pedagogė Dalia Dargienė su priešmokyklinio ugdymo grupės ,,Riešutukai“ ugdytiniais prisijungė prie tarptautinio eTwining projekto KPD5.

„KPD5: Darželio žaidimų dizaineriai“ – tai eTwinning projektas, kuriuo siekiama praturtinti vaikų pasirinktų žaidimų lauką. Mokiniai dirbs su įvairiomis žaidimų kategorijomis ir atliks žaidimų dizainerio vaidmenį. Projekto metu bus nuolatinis bendravimas žaidžiant su mokyklos partneriais. Bus skatinamos tradicijos, šalies kultūros, kūrybiškumo ir vaizduotės sampratos. Taip pat bus skatinamos socialinės ir aplinkosaugos koncepcijos. Mokiniai išmoks žaisti daugybę žaidimų ir įgis tinkamą žaidėjo požiūrį. Jie taip pat sužinos, kokia yra žaidimo struktūra ir filosofija, kad galėtų tapti žaidimų dizaineriais ir kūrėjais. Ugdymo tikslai iš ikimokyklinio ugdymo programos bus pasiekti kūrybiškai ir aktyviai veikiant.

Projekto partneriams pristatėme lietuvių liaudies žaidimą-ratelį ,,Lėk lėk bitele į savo vietelę“ ir pagaminome žaidimo talismaną – Bitelę. 8 šalys (Graikija, Portugalija, Ispanija, Turkija, Bulgarija, Latvija, Rumunija ir Lietuva) pasidalins su savo žaidimais ir bus įdomu susipažinti, pažaisti kitų šalių vaikų žaidimus. Ugdytiniai pristatė savo mėgstamus žaislus, žaidimus, su kuriais žaidžia namuose.

Žaidimas-ratelis ,,Lėk lėk bitele į savo vietelę“ vaizdas.

Favorite game1Masquit