SPORTO PROJEKTAS ,,JUDĖK. SUŽINOK. ATRASK“

0Kelmės lopšelio-darželio ,,Ąžuoliukas“ ugdytiniai toliau įsijungė į sporto projektą ,,Judėk. Sužinok. Atrask.“
Lapkričio mėnesio ciklą pradėjome kūną stiprinančiomis mankštomis ir taisyklingą laikyseną padedančiais palaikyti pratimais. Mankštas pravedė kineziterapeutė Sigita Šimulienė. Ugdytiniai patyrė malonumą ir judėjimo džiaugsmą.
Turėjo netradicinę išvyką į VŠĮ Kelmės aklųjų ir silpnaregių centrą. Projekto dalyviai turėjo galimybę susipažinti su aklųjų ir silpnaregių gyvenimo būdu, išbandyti akliesiems pritaikytas priemones ir įrangą.
Projekto dalyviai susitiko su gestų kalbos vertėja Ingrida Mazuraitiene, kuri supažindino vaikus su pirštų abecėle ir gestų kalba. Ugdytiniai įsiminė kelis kalbos variantus, kuriais noriai dalinosi su draugais ir savo šeimos nariais.
Ugdytiniai žiūrėjo animacinius filmus apie žmones su negalia, juos aptarė, susipažino su negalių įvairove, vykdė veiklas, kurios leido labiau suvokti, kas tai yra negalia, ugdė pagarbą negalią turintiems žmonėms.
Kelmės sporto centre projekto dalyviai išbandė savo jėgas sportinėse rungtyse ,,Negalia ne bėda, sportuoti galima visada“. Ugdytiniai ugdė ištvermę, suvokimą apie judėjimo galimybes ir sunkumus pritaikytus neįgaliesiems, stiprino darbo komandose kompetencijas.
Sporto projekto „JUDĖK. SUŽINOK. ATRASK“, kurį administruoja Kelmės „Kūlverstuko“ lopšelis-darželis, partneris ir veiklų dalyvis – Kelmės lopšelis-darželis „ĄŽUOLIUKAS“.
Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Nacionalinė sporto agentūra.
1 2 3 4 5 6 7 8