4-oji nuotolinio ugdymo(si) savaitė

1Grupė „Zuikučiai“. Ugdytiniai šią savaitę džiaugėsi prabundančia gamta. Visi noriai švarino aplinką, diskutavo, kaip padėti gamtai. Visą savaitę vaikai tyrinėjo, eksperimentavo, darė išvadas, kaip saugos ir mylės mūsų žemę.

Grupė ,,Nykštukai“ šią savaitę dalyvavo gamtosauginėje akcijoje ,,Darom! Gamta mums padėkos!“, atliko užduotis skirtas pasaulinei knygos dienai, mokėsi raidelę Š, dėjo skiemenukus, skaitė žodelius, kartojo skaičiukus iki 10, ieškojo jų gamtoje ir daug žaidė… Apie veiklas pamatysite čia.

Grupė „Giliukai“. Savaitės tema: Aš auginu. Vaikai rytą pradėdavo linksma mankšta, mūsų pasisveikinimu. Pažindami augalų pasaulį vaikai kartu su tėveliais klausėsi dainelių, žiūrėjo mokomąja animaciją, sėjo, sodino, puoselėjo jau pasodintus augalus. Ugdytiniai atliko kūrybines užduotėles įvairiomis priemonėmis. Atliko eksperimentą stebėjo, kaip pražysta popierinė gėlė. Veiklas galite pamatyti čia. 

 1Grupė „Meškučiai“. Savaitės tema: Į pagalbą gamtai.  Šios savaitės tikslas – ugdyti meilę gamtai, suvokti, kodėl reikia tausoti gamtą, rūpintis aplinkos tvarka ir švara, saugoti ir puoselėti gamtos grožį. Ugdytiniai įvairių veiklų su tėveliais metu įgijo daug žinių, kaip reikia rūšiuoti buities atliekas, neteršti aplinkos ir daug kitų dalykų, kaip saugoti gamtą, nes tik švarioje ir saugioje aplinkoje jie gali užaugti sveiki. Šią savaitę vaikai buvo supažindinami su N n raide – atliko įvairias užduotis su N n raide. Jiems taip pat buvo pasiūlyta dalyvauti Respublikinėje aplinkosauginėje akcijoje „Darom! Gamta mums padėkos“. Keletą vaikų labai aktyviai įsijungė į šią akciją. Išties, ne tik nesudėtinga, bet ir prasminga prisidėti prie aplinkos švarinimo ir grąžinimo. Tikimės, kad visi prisidėję prie aplinkos tvarkymo darbų, stengsis tinkamai elgtis aplinkoje ir nešiukšlinti. Ačiū tėveliams, kurie aktyviai dalyvaujate mūsų organizuojamuose nuotolinio ugdymo užsiėmimuose.

Grupė „Pelėdžiukai“ dalyvavo aplinkosauginėje akcijoje ,,DAROM! Gamta mums padėkos!“. Paminėjome pasaulinę knygos dieną! Visa savaitė buvo pilna įspūdžių ir naujų potyrių! Veiklas galite pamatyti čia.

Grupė „Darbštuoliukai“. Savaitės tema: Į pagalba gamtai. Dalyvavome akcijoje „DAROM 2020. Gamta mums padėkos!“ Vaikučiai su tėveliais rinko šiukšles, švarino mišką, pakelę, vandentiekio teritoriją. Sužinojo, kad galima žaisti ir be žaislų. Su tuo, ką randame gamtoje, akmenukais. Prisiminė, kaip reikia rūšiuoti atliekas, gaminosi iš antrinių žaliavų žaislus. Aiškinosi, kam reikalingi vabzdžiai, bandė suprasti, kad žmogus taip pat gamtos dalis.

1 2

Grupė „Žirniukai“. Savaitės tema: Į pagalbą gamtai. Apie veiklas pamatysite čia.

12

Grupė „Lašeliai“.

2 3 4 5 6 1

1Grupė „Drugeliai“. Savaitės tema: Kiekvienam sava pastogė. Vaikams pasiūlėme džiaugtis savo namais, atrasti, tyrinėti, pastebėti, kur gyvena, prisiglaudžia šuniukas, paukštelis, žuvytė, skruzdė ir kiti gyvūnai. Skatinome ugdyti meilę gamtai ir rūpintis ja. Vaikai kartu su tėveliais surengė daug išvykų į gamtą: jie aplankė pievą, parką, mišką, pabuvojo prie upės. Apžiūrėjo kurmio namus, skruzdėlyną, prie upės sutiko varlytę. Taip pat vaikai kartu su tėveliais tvarkė aplinką, rinko šiukšles. Grįžę į namus jie klausė muzikos kūrinėlių, žiūrėjo pasakėles apie gyvūnus, atliko dailės darbelius.

4Grupė „Burbuliukai“. Savaitės tema: Mėgstu švarą, mėgstu tvarką. Savaitės pradžioje grupės vaikai su tėveliais dalyvavo akcijoje „Darom! Gamta mums padėkos!“, su tėveliais kalbėjo apie tai, kur reikia mesti šiukšles, tvarkyti žaisliukus, padėti tvarkyti namus. Taip pat vaikai dalyvavo ir atlikinėjo užduotėles, skirtas pasaulinei knygos dienai paminėti. Darbelius atliko, naudodami antrines žaliavas. Ačiū tėveliams!

1Grupė „Boružėlės“. Savaitės tema: Pirmieji pavasario daigeliai. Šią savaitę vaikai buvo supažindinti su augalo sandara. Taip pat – pateikta medžiaga apie sėklų rūšis, filmuota medžiaga, kaip sėklos dygsta. Namuose vaikai patys daigino sėklas, rūpinosi šiltnamiuose pasėtais daigeliais, ant palangių augino svogūnų ir česnakų laiškus, atliko įvairius su tema susijusius darbelius. Kirpo, klijavo, piešė, stebėjo gamtą ir augalus. Grupės tėveliai ir vaikai labai aktyvūs!

Anglų kalbos neformalus ugdymo(si) veiklos. Šios savaitės tema „Be kind to our Earth!“. Vaikai mokėsi identifikuoti būdvardžių „happy“ ir „sad“ vartojimą aiškindamiesi dėl kokių priežasčių Žemė būna liūdna arba linksma. Sužinojome būdus, kurie padeda išlaikyti mūsų Žemę neužterštą ir kodėl tokie svarbūs anglų kalboje žodeliai „reduse“, „reuse“, „recycle“. Išsiaiškinome kokias atliekas galime perdirbti. Apie veiklas pamatyti čia.

Grupė „Smaližiukai“. Savaitės tema: Knyga skraidina svajones.
1 2 3 4 5 6 7 8
 Grupė „Riešutukai“. Veiklas galite pamatyti čia.
4.1 4.2 4.3 4.4 4
Muzikinio neformaliojo nuotolinio ugdymo(si) veiklas galite pamatyti čia.