Trečioji nuotolinio ugdymo(si) savaitė – jau tapo įprasta veikla mokytojams, vaikams ir tėveliams

1 Grupė „Boružėlės“. Savaitės tema: Laiko ratas. Diena ir naktis. Šią savaitę vaikai ir jų tėveliai buvo supažindinti su dienos ir nakties tema. Vaikai mokėsi atskirti paros laiką, įvardyti pagrindinius ryto, pietų, vakaro ir nakties bruožus. Klausėsi mokomosios medžiagos internete, atliko ryto mankštas, žiūrėjo edukacinius filmukus, prisiminė skaičius, susipažino su laikrodžiu, stebėjo metų laiko – pavasario gamtą, siuntė nuotraukas ir vaizdinę medžiagą, atliko praktines užduotis. „Boružėlių“ grupės tėveliai ir vaikai labai aktyviai dalyvauja nuotoliniame ugdyme. Ačiū Jiems!

Prabėgo trečioji nuotolinio ugdymo(si) savaitė „Žirniukų“ grupei. Savaitės tema: Aš auginu. Veiklas galite pamatyti čia.

1234

1 Šios savaitės „Burbuliukų“ grupės savaitės tema buvo “Aš auginu“. Vaikai rytą pradėjo linkma mankšta, klausėsi dainelių. Susipažindami su augalų pasauliu vaikai kartu su tėveliais sėjo, sodino, puoselėjo jau pasodintus augalus, pasigamino oliziuką. Ugdytiniai atliko kūrybines užduotėles įvairiomis priemonėmis. Atliko keletą eksperimentų, stebėjo kaip pražysta popierinė gėlė, šaldė augalus ledukuose.

 

 

Grupė „Lašeliai“. Savaitės tema: Laiko ratas. Diena ir naktis. Šią savaitę vaikai buvo supažindinti su dienos ir nakties sąvokomis. Vaikai, padedami tėvelių,  mokėsi atskirti paros laiką, įvardyti pagrindinius ryto, pietų, vakaro ir nakties bruožus. Mažieji  atliko ryto mankštas, žiūrėjo edukacinius filmukus, lavino smulkiąją motoriką, darė kūrybinius darbelius. Savaitės pabaigoje ugdytiniai galėjo įsivertinti įgytas žinias. Dėkojame tėveliams už bendradarbiavimą.

1 2 3

1 Trečioji nuotolinio darbo savaitė „Meškučių“ grupėje vadinosi „Sėklų karalystėje“. Ji taip pat praėjo  aktyviai. Šios savaitės metu vaikai sužinojo augalo augimo ciklą nuo sėklos iki augalo. Jie susipažino su augalo dalimis, ko reikia augalui kad jis gerai augtų  Kad būtų įdomiau siuntėme  ugdytiniams kartu su tėveliais pažiūrėti mokomuosius filmus ir aptarti augalo kelią nuo sėklos iki žiedo.  Namuose kartu su tėveliais jie atliko praktinių užduočių: pasodino svogūnų, pupelių, žirnių ir kitų sėklų. Juos stebės ir prižiūrės. Šios savaitės metu vaikai skaičiavo, lygino sėklas. Atlikdami užduotėles vaikai susipažino kas auga po žeme, o kas virš žemės. Buvo atlikta keletą ekperimentų. Vaikams buvo pasiūlyta atlikti keletą kūrybinių darbelių. Kiekviena savaitės diena prasidėdavo pasisveikinimu ir rytine mankšta.  Žinoma, be tėvelių pagalbos būtų mums labai sunku. Nuoširdžiai dėkojame Jums, mieli tėveliai. Tikimės, kad ir toliau mes sulauksime aktyvaus tėvelių bendradarbiavimo šiuo nelengvu visiems laikotarpiu. Ačiū Jums!

Šios savaitės anglų kalbos neformaliojo ugdymo tema buvo „What do plants need to grow?“. Vaikai sužinojo, ko reikia augalui, kad jis augtų ir vystytųsi. Išmoko naujų žodelių šia tema, atliko užduotėles. Susipažinome su prielinksniais „in front of“, „behind“, „between“ ir mokėmės juos taisyklingai pritaikyti. Mažesnieji mokėsi suprasti, ką reiškia „big“ ir „small“, atliko užduotėles, rūšiavo sėklas. Veiklas galite pamatyti čia.

Grupė „Nykštukai“. Savaitės tema: Grįžtantys paukščiai. Veiklas galite pamatyti čia.

1 2

Grupė „Riešutukai“. Savaitė tema: Tarp žiedų. Veiklas galite pamatyti čia.

Grupė 1Drugeliai“. Savaitės tema: Vaikų Velykėlės. Vaikams pasiūlėme paridenti margučius ir pasisupti, atlikti eksperimentą, pasimokyti eilėraštuką, pasikartoti spalvas, pasidaryti kūrybinių darbelių ir pažaisti linksmų žaidimų. Taip pat vaikai kiekvieną dieną klausėsi linksmų dainelių, skirtų ryto mankštai bei atliko meninio ugdymo mokytojos Dalios muzikines užduotis. Vaikai kartu su tėveliais aktyviai įsijungė į pasiūlytas veiklas, pasidarė daug įvairių darbelių, kai kurie išmoko eilėraštuką, pasikartojo spalvas, karpė, atliko eksperimentą, pramogavo kieme. Labai ačiū visiems.

1 2 3
Grupė „Pelėdžiukai“. Savaitės tema: Noriu gražios Lietuvėlės, skaidrių ežerėlių!  Savaitės veikos tikslas – pastebėti, kaip keičiasi bundanti gamta, kaip palaikyti gražią, saugią, švarią aplinką. Domėtis pavasario augalais, gyvūnais, supančia aplinka.

Grupė „Darbštuoliukai“. Savaitės tema: Pavasariniai žiedai. Vaikučiai su tėvelių pagalba susipažino su pavasariniais darželio ir lauko augalais. Kaip jie auga, kokios jų dalys ir bandė patys juos auginti.

1 2

Kūno kultūros neforamaliojo nuotolinio ugdymo(si) veiklas galite pamatyti čia.
Muzikinio neformaliojo nuotolinio ugdymo(si) veiklas galite pamatyti čia.

KOliazas1 (2) Grupė „Voveriukai 2