Nuotolinis ugdymas karantino metu – naujas iššūkis pedagogams ir vaikų tėvams

Nuo kovo 30 d. iki balandžio 13 d. dėl karantino pratęsimo lopšelyje-darželyje  ,,Ąžuoliukas“ buvo organizuojamas nuotolinis vaikų ugdymas.

Atsižvelgdami į šeimos galimybes,  pedagogai organizavo ugdymą nuotoliniu būdu.

Visa informacija, susijusi su vaikų ugdymu taip pat skelbiama bendrajame institucijos ir grupių facebook puslapiuose.

 

 Gru2,,Smaližiukai“. Savaitės tema: Pavasaris. Grįžtantys paukščiai. 3Susipažinome su pavasario požymiais, grįžtančiais paukščiais. Sužinojome, koks paukštelis kur gyvena, koki lizdą suka, pamatėme kaip inkilėlyje gyvena išsiritę paukščiukai. Aktyviai sportavome, atlikome menines užduotėles. Tėveliai noriai bendradarbiavo, visi buvo aktyvūs.

   4 5

,,Burb1uliukų“ grupė. Savaitės tema: Paukšteliai grįžta. Su grupės vaikučiais ir jų tėveliais buvo bendraujama per www.padlet.com programėlę. Kiekvieną savaitės buvo siunčiamos užduotėlės. Tėveliai aktyviai dalyvavo nuotoliniame ugdyme. Džiaugėsi užduotėlėmis, kurios paįvairino vaikučių kasdienybę. Vaikučiai su tėveliais ne tik atliko kūrybines užduotėles, bet lavino smulkiąją motoriką, eksperimentavo. Po kiekvienos dienos sulaukėme puikių veiklų rezultatų.

 

Grupė ,,Žirniukai“. Savaitės tema: Pavasarį parskrendantys paukščiai. Veiklas pamatysite čia

1

Grupė ,,Pelėdžiukai“

Savaitės tema: Pavasario paukščiai.

Veiklas pamatysite čia

 

 

1Grupė ,,Giliukai“

Savaitės tema: Pavasario paukščiai.

Veiklas pamatysite čia

 

Grupė „Meškučiai“. Savaitės tema: Pasitinkame pavasario giesmininkus.Koliažas Šios temos tikslas: susipažinti su atbundančia pavasario gamta, įsiklausyti į bundančios gamtos garsus ir džiaugtis. Stebėti, kokie paukšteliai sugrįžta iš šiltųjų kraštų, įsiminti tris paukštelių vardus ir juos bandyti pamėgdžioti. Mokyti išreikšti įspūdžius meninėje veikloje. Savaitės eigoje vaikai žiūrėjo filmukus apie pavasarį parskrendančius paukščius, mokėsi pamėgdžioti paukščių balsų. Paminėjome ir Gandro dieną. Tėveliai su vaikais aktyviai atliko auklėtojų parengtas užduotis. Gavome 77 atsakymus į mūsų parengtas užduotis. Gavome 6 filmuotas medžiagas. Labai nustebino vienos mergaitės filmuotas pasisveikinimas ir atsakymai į užduotus klausimus. Tėveliai dėkojo auklėtojoms už paruoštas užduotėles. Jie sakė, kad auklėtojos stengiasi, taip miela. „Mūsų auklėtojos nepakeičiamos ir nepakartojamos“, – šie žodžiai mus džiugina. Gera juos girdėti. Tai įpareigoja mus dar labiau pasistengti, bendradarbiaujant su tėveliais,  tęsti vaikų ugdymą namuose  ir išgyventi šį sunkų laikotarpį.

Grupė ,,Drugeliai“. Savaitės tema: Paukšteliai sugrįžo. 1 3Vaikučiams ir jų tėveliams pristatėme savaitės ugdymo temą. Labai džiaugiamės, kad vaikai kartu su tėveliais labai aktyviai įsijungė į veiklą. Jie mokėsi mūsų rekomenduojamus eilėraštukus, dainavo daineles, žaidė žaidimus, atliko ne tik mūsų rekomenduojamas užduotis, bet ir sugalvojo labai daug savo užduočių.

 

 

 Grupė „Boružėlės“. Savaitės tema: Paukšteliai grįžta. 1Tikslas: Susipažinti su pavasarį į Lietuvą grįžtančiais paukščiais ir jų balsais. Pirmąją nuotolinio ugdymo savaitę organizavome įvairias nuotolinio ugdymo užduotis tėvams ir vaikams: ryto mankštas, du eilėraščius, pridėjome senosios animacijos filmukų apie pavasarį grįžtančius paukščius („Rausvakaklė“). Vaikai turėjo galimybę (vaizdinės medžiagos pagalba) susipažinti su paukščių atvaizdais, galėjo pasiklausyti jų skleidžiamų garsų, juos pamėgdžioti. Skirtos praktinės užduotys lauke (kas turėjo galimybę) lauke ieškoti pavasario ženklų, paukščių, inkilėlių ir juos nufotografuoti, nufilmuoti, tyrinėti aplinką. Savaitės eigoje vaikai su tėveliais gana aktyviai atliko užduotis, siuntė filmuotą ir foto medžiagą, patys grupėje dalinosi patarimais ir pasiūlymais vieni kitiems kaip pasidaryti paukštelį, kokią filmuotą medžiagą pasižiūrėti Youtoobe tinklalapyje ir pan.

Grupė „Lašeliai“. Savaitės tema: Paukšteliai sugrįžta. Grupės vaikai ir jų tėveliai aktyviai dalyvavo veiklose. Gamino inkilėlius, suko paukščiams lizdus, lipdė, piešė ir spalvino paukštelius bei tyrinėjo gamtą. Veiklas pamatysite čia

1Ši savaitė ,,Nykštukų“ grupėje prasidėjo iššūkiu vaikams, tėvams ir auklėtojai Reda Mačiūnei – nuotolinio ugdymo(si) veiklomis. Buvo pasirinkta savaitės tema ,,SĖKLŲ KARALYSTĖJE“. Ši tema aktuali šiuo metų laiku, suteikianti daug galimybių ieškoti, patirti ir atrasti ugdantis namuose. Ugdomųjų veiklų turinys buvo ruošiamas kasdien, atsižvelgiant į vaikų amžių, žinių poreikį, suvokiant ugdymo(si) galimybes namuose bei tėvelių užimtumą. Manau, mums sekėsi puikiai! Tėveliai nuoširdžiai, pasitelkdami kūrybiškumą, žaismingumą ir kantrybę, priėmė mokytojos siūlomas veiklų idėjas, patarimus ugdant vaikus namuose. Dėkojame tėveliams! Šios savaitės ,,Nykštukų“ iššūkių akimirkos čia.

1 Grupė „Riešutukai“.

Savaitės tema: Varnėno inkile.

Veiklas pamatysite čia.

 

 

1Grupė „Voveriukai“. Savaitės tema: Sėklų karalystėje. Tikslas – susipažinti su sėklų įvairove, augalo dalimis, mokytis grupuoti pagal du požymius. Užduotys vaikams buvo ruošiamos www.padlet.com programėle. Vaikai taip pat atliko užduotis EMA mokymosi platformoje. Grupės vaikai ir jų tėveliai aktyviai dalyvavo veiklose. Vaikai atliko užduotis OPA PA užduočių blonknotuose, darė įvairius darbelius, atliko bandymus. Tėveliai noriai komentavo vaikų darbus, džiaugėsi, kad vaikučiai užduotis atlieka noriai, siuntė nuotraukas ir video į grupės facebook. Manau vaikučiams ir jų tėveliams puikiai sekėsi įveikti šį iššūkį!

1 Grupė ,,Zuikučiai“. Savaitės tema: Paukšteliai grįžta. Šią savaitę ,,Zuikučių“ ugdytiniai laiką leido namuose ir ugdėsi nuotoliniu būdu. Tai buvo nauja ir neišbandyta. Tėveliams buvo sudaryta galimybė labiau pažinti ir įvetinti savo vaiko gebėjimus. Vaikams patiko pasitikti grįžtančius paukščius, stebėti jų elgseną, mėgdžioti jų garsus. Savaitės pabaigoje savo įspūdžius atliepė meninėj veikloj.

 

 

2 3

Darbeliai (1) Darbeliai (2)Grupė ,,Darbštuoliukai“. Savaitės tema: Pavasario giesmininkus pasitinkant… Vaikai  su tėvelių pagalba šią savaitė ugdomąsias  veiklas atliko namuose. Susipažino su pavasarį parskridusiais paukščiais.  Mokėsi atpažinti paukščius pagal spalvą, balsą (vaizdinės medžiagos pagalba). Pagal galimybes ieškojo pavasario ženklų gamtoje, klausėsi paukščių  garsų, bandė spėti kieno jie? Bandė pamėgdžioti paukštelių, išgirstus garsus gamtoje. Sužinojo,  kas yra verba, kuo skiriasi verbos, kaip atrodo žemaičių krašto verbos bei apie Verbų sekmadienį. Atliko įvairias kūrybines užduotis – pasiūlymus. Grupės vaikai ir jų tėveliai aktyviai dalyvavo veiklose.

Muzikinio ugdymo idėjų grįžtamasis ryšys čia

Jaudinačiai prabėgo pirmoji anglų kalbos neformaliojo nuotolinio ugdymo savaitė… juk tai nauja mums visiems! Tačiau jaudulį pakeitė džiaugsmas, sulaukus tokios gausybės darbelių ir tokio džiaugsmingo noro gilinti anglų kalbos žinias tiek vaikučiams, tiek tėveliams. Mes kartu galinga komanda. Anglų kalbos neformaliojo ugdymo grįžtamasis ryšys čia

Kūno kultūros nefomaliojo nuotolinio ugdymo veiklų pirma savaitė praėjo puikiai. Dauguma aktyviai dalyvavo ir įsitraukė į veiklas. Savaitės tikslas: kamuolio varymo tobulinimas ir pratimai, stiprinantys visą kūną.  Ugdytiniams buvo užduoti namų darbai nupiešti piešinį, kurio tema ,,Krepšinis“. Veiklas pamatysite čia.