Erasmus+ „OTTT – The Old Tortoise`s Treasure Tales“ „Senojo vėžlio lobynas“ 2018-2021 (projekto 1-asis partnerių susitikimas Bulgarijoje)

2018 m. lapkričio 15-16 d. šio, naujojo projekto partneriai pirmą kartą susitikio projekto koordinatorių mokykloje-darželyje „Leonardo Da Vinči“ Bulgarijoje.

vezliukas na

Viešnagės metu buvo pateikta informacija apie projekto produktų ir įvykdymo užduotis, partneriai kėlė klausimus dėl projekto efektyvumo, diskutavo kilusiais klausimais.
30 mėnesių projektas yra skirtas vaikams nuo 3 iki 10 metų iš septynių Europos šalių (Bulgarija – koordinatorius, Rumunija, Graikija, Kroatija, Lietuva, Portugalija ir Italija).

Projekto tikslinei grupei priskiriami du mokymosi proceso dalyviai – mokytojai ir vaikai. Mokytojo lygmeniu mokytojai gaus skaitmeninį mokymą ir keisis gerąja patirtimi, metodika ir metodais, susijusiais su biudžeto sudarymo, finansų ir pradinės ekonomikos motyvacija, skaičiavimo įgūdžiais ir sugebėjimu dirbti su skaičiais ir pinigais.
Kita tikslinė grupė yra vaikai nuo 3 iki 10 metų, kuriems bus taikoma tokia mokomoji praktika, ir jie bus pagrindinis projekto proceso dalyvis.
Pagrindinė projekto idėja yra mokyti vaikus pagrindinių komercinių ir finansinių žinių ir idėjų, įvedant istorinę šalies raidą, jos ekonominę plėtrą ir pragyvenimo šaltinį, taip pat visus veiksnius, tinkamiausiu būdu – pasakojimais. Šiame procese vaikai taip pat mokysis pagrindinių terminų anglų kalbos tematika, veiklos bus pristatomos anglų kalbos klasėse (užsiėmimuose).
Mokytojai parengs tris pagrindinius produktus ir vadovus „Kaip kurti, pritaikyti dizainiškai ir taikyti veiklose…“. Šie produktai yra:

  • elektroninė knyga;
  • interaktyvi knyga – žaidimas;
  • „padidinamieji“ žaidimai (Power Point, multimedia).

Labai džiaugiamės, kad mūsų įstaiga ir jos auklėtojai (-os) turi galimybę tobulėti, padedami Erasmus+ programos, o taip pat – projektų metu galime sudaryti puikias sąlygas vaikų saviraiškai, tolerancijai kitų šalių atžvilgiu, internetinių pokalbių metu mūsų ugdytiniai (padedant auklėtojoms) turi galimybę pabendrauti su kita kalba kalbančiais vienmečiais:)

na2 na3 na4