,,Adventas rimtis gamtoje ir laikas pabūti kartu…‘‘

Adventas – prieškalėdinis susikaupimo laikotarpis. Šiuo metu krikščionys ruošiasi didžiausiai šventei – kūdikėlio Jėzaus gimimui- Kalėdoms.
Užbaigus pagrindinius, planinius besibaigiančių metų darbus, labai tinkamas laikas juos apmąstyti ir įvertinti, pasvarstyti apie ateinančių planus, pagalvoti, ką reikėtų savo gyvenime patobulinti, kokias savo gerąsias ypatybes puoselėti, o kokių vertėtų atsisakyti.

 11   10   16

Gruodžio 12 d. „Ąžuoliuko“ lopšelyje – darželyje vyko konferencija „ Graži puovas plunksneli žemaičių žemėj… “
Į kurią sugužėjo daug svečių iš Jonavos, Tauragės, Kuršėnų, Liolių, Kelmės lopšelio-darželio Kūlverstukas, Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vijoleta Norkutė, mero pavaduotojas Albertas Brazas, KKC etninės kultūros ir tadicinių amatų skyriaus folkloristas Osvaldas Gerbenis, Kelmės J. Graičiūno gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros vyresnioji mokytoja Genovaitė Rutkūnienė.
Konferencijos tikslas dalintis patirtimi bei idėjomis, skleisti savo krašto folklorą ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų ir jų ugdytojų tarpe, kaip saviraiškos ir bendravimo priemonę.
Konferencijos dalyviai dainavo, šoko skaitė pranešimus, dalijosi darbo patirtimi, vaišinosi lietuviškais adventinio laikotarpio „pasninko“ valgiais.

12 13 15 17 18 19