Kūrybinių darbų projektas-paroda „Kalėdinių Nykštukų pasaka!“

1Gyveno kartą … Seniai, labai seniai… toli toli už aukštų kalnų Kalėdų šaly…

Paslaptingi maži žmogučiai  – nykštukai.

Artėjant vienai nuostabiausių ir paslaptingiausių metų šventei, gruodžio 8–31 dienomis kvietėme Kelmės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikus, jų tėvelius bei mokytojus dalyvauti STEAM kūrybinių darbų projekte-parodoje „Kalėdinių Nykštukų pasaka!“ Šio projekto-parodos tikslas buvo, pasitelkiant STEAM veiklas, kuriant nykštukus ugdyti vaikų kūrybiškumą.

Nykštukas – gerumo ir magijos simbolis, skleidžiantis Šv. Kalėdų dvasią. Dauguma vaikų žino, kad nykštukai – tai pasakų personažai, Kalėdų senelio padėjėjai, atkeliavę iš animacinių filmų, pasakų, legendų ir pasakojimų. Dažniausiai jie padeda Kalėdų seneliui saugoti ir stebėti mus, ar mes buvome geri, krečia pokštus, siunčia mums laiškelius, padeda paruošti ir išdalinti dovanas. Paprastai jie yra apsirengę raudonu ar žaliu švarkeliu, ant galvos užsidėję kepurėlę, o veidą dažniausiai puošia barzda. Vaikai mėgsta ir laukia nykštukų, nes tiki, kad jie neša dovanas.

Džiaugiamės sulaukę didelio susidomėjimo ir gausiu dalyvių skaičiumi. Esame nuoširdžiai sužavėti darbelių kūrybiškumu, originalumu, išradingumu. Įvairiausi nykštukai papuošė mūsų įstaigos pagrindinio koridoriaus palanges.

Ačiū tėveliams, pedagogams ir vaikučiams už dalyvavimą projekte-parodoje „Kalėdinių Nykštukų pasaka“. Linkime, kad net šalčiausią žiemos dieną Jūsų ir jūsų artimųjų širdyse karaliautų šiluma, snigtų tik laime, meile, santarve, ramybe, sveikata, o Kalėdiniai stebuklai niekada nesibaigtų! Na, ir žinoma, kad tas nuostabusis gerumo ir magijos simbolis, skleidžiantis Šv. Kalėdų dvasią, Kalėdų senelio padėjėjas nykštukas, Jus aplankytų. Būkite laimingi visus ateinančius 2024-uosius metus.

Kūrybinių darbų projektą-parodą organizavo mokytoja metodininkė, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą Aldona Saročkienė ir vyresnioji mokytoja, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Elena Tulčienė.

2 3 4 5 6 7 8 9