eTwinning tarptautinis projektas „Muzikos terapija“

PristatymasKelmės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ projektų vadovė Lina Maziliauskienė ir meninio ugdymo pedagogė Dalia Dargienė gavo pakvietimą ir prisijungė prie eTwinning tarptautinio projekto „Muzikos terapija“. Pagrindinė šio projekto užduotis – sukurti muzikos pavyzdį, kuris atskleistų raminamos muzikos poveikį ir pagerintų vaiko būseną. Projekto metu dalyviai iš 3 šalių (Turkija, Kroatija ir Lietuva) kūrė projekto logotipus ir įvairias muzikines kompozicijas.

Visos šalys įkels paruoštus įrašytus muzikinius vaizdus ir pasidalins su visais, projekte dalyvaujančiais, partneriais „Twinspace“ aplinkoje.

Muzika – viena iš meno šakų, kuri ypatinga ir intonacine kalba išsako žmogui aktualias prasmes ar dvasinių išgyvenimų esmę. Moksliškai įrodyta, kad muzika padeda susitelkti ir susikoncentruoti, įveikti sunkius gyvenimo etapus bei atsikratyti streso. Tikriausiai, mes esame kiekvienas patyrę, jog mėgstamos muzikos klausymas mus ramina, įkvepia, o gal net ir gydo. Tačiau klausantis skirtingos muzikos kūną „užlieja“ skirtingi jausmai. Juk mamos dainuojama lopšinė kūdikiui daro stebuklus, vaikelis nurimsta ir užmiega, o triukšminga, rėkli dabartinė pramogų muzika skatina vadinamųjų nepakeliamos įtampos (streso) hormonų gamybą. Jau seniai žinoma, jog muzika turi didžiulę įtaką žmogaus elgesiui ir raidai.

Siekiant projekto „Muzikos terapija“ uždavinio įgyvendinimo, sukūrėme ramios muzikos kompoziciją, panaudodamos ne tik įvairius muzikos instrumentus, bet ir vaikų judesio kalbą. Pamatykite, išgirskite ir pajuskite muzikos kalbos grožį, kurį realizavo Kelmės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“  ugdytinės. Labai dėkojame mergaitėms už kūrybišką kompoziciją.

Muzikinę kompoziciją galite pamatyti čia.

20210121_151809 20210121_152946