Sporto žaidynės „Kartu linksmiau“

Rugsėjo 28-osios rytą lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“  ilgai netilo šurmulys – vyko sporto žaidynės „Kartu linksmiau“.

sportas-6 sportas-5 sportynes-3 sportynes-4 sportynes-5

Smagaus renginio tikslas – suburti rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikus bendrai veiklai, skatinti fizinį aktyvumą ir ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius.

Į sporto žaidynes atvyko komandos iš Liolių pagr. mokyklos (2 komandos), Maironių pagr. m. (1 komanda), Užvenčio vaikų lopšelio-darželio (1 komanda), „Kūlverstuko“ lopšelio-darželio (2 komandos). Taip pat dalyvavo vaikai iš lopšelio-daželio „Ąžuoliukas“. Iš viso 10 komandų. Mažųjų sportininkų pasveikinti atvyko Kelmės r. sav. švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vijoleta Norkutė.

Ne vienerius metus lopšelis-daželis „Ąžuoliukas vykdo sveikatos projektus. Sporto žaidynės „Kartu linksmiau“- vienas sveikatos projekto „Sveikatos takeliu“ renginių. Sporto žaidynėse buvo panaudota nemažai sveikatos programos „Sveika ateitis“ idėjų (ją įsigijome iš sveikatos projekto lėšų).

Į stadioną visos komandos atkeliavo skambant „Sveika ateitis“ himnui. Paskui gausus būrys vaikų ir auklėtojų dalyvavo mankštoje. Po mankštos komandos buvo pakviestos prisistatyti. Vėliau vaikai jėgas išbandė penkiose fizinio aktyvumo estafetėse (ištvermės, lankstumo, jėgos, greičio, pusiausvyros). Estafetės prasidėjo šūkiu „Mano sveikata-mano rankose!“. Sporto žaidynes vedė auklėtojos Reda Jurgėlienė, Erika Lottytė-Mockė, Aušra Narbutienė, Jūratė Bimbienė. Jiems talkino Mindaugas Krauza ir Aurelija Butkuvienė.

Laimėjo visi, kas tik atėjo į sporto žaidynes. Vaikai atskleidė savo fizines galimybes, garbingos kovos ir kilnaus elgesio manieras. Vieni kitiems padovanojome šypseną, juoką, gerą nuotaiką. Svarbiausia vaikai pajuto judėjimo, bendravimo džiaugsmą. Visi sporto žaidynių „Kartu linksmiau“ dalyviai už sportinę ištvermę, veržlumą, atkaklumą buvo paskatinti padėkos raštais ir vaisiais.

Sporto žaidynės „Kartu linksmiau“ yra sveikatos projekto „Sveikatos takeliu“ dalis. Projektas finansuojamas iš Kelmės raj. savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo programos lėšų.

Auklėtojos metodininkės Reda Jurgėlienė, Jūratė Bimbienė

sportas-3 sportas2 sportas-7 sportynes-2  sportynes-1 sportynes-6