Šiaulių darželių čempionatas

Balandžio 26 d. A. Sireikos krepšinio akademija jau trečius metus iš eilės organizavo Šiaulių miesto vaikų darželių krepšinio turnyrą. Turnyras susilaukė didelio susidomėjimo – šiemet jame dalyvavo 14 darželių.

8

Šiemet prie Šiaulių darželių turnyre prisijungė ir Kelmės darželinukai – darželio „Ąžuoliukas“ atstovai ( treneris Mindaugas Krauza). Turnyre dalyvavo 13 Šiaulių miesto vaikų darželių: „Žibutė“, „Saulutė“, „Ežerėlis“, „Gluosnis“, „Salduvė“, „Ąžuoliukas“, „Kregždutė“, „Bangelė“, „Rugiagėlė“, „Dainelė“, „Žiogelis“, „Varpelis“ ir „Trys nykštukai“. Džiugu, kad dauguma darželių turnyre dalyvauja jau nebe pirmą kartą.

Komandos varžėsi dviejuose pogrupiuose. Po įnirtingų kovų paaiškėjo, kad į kitą etapą pateko „Žibutės“, „Ežerėlio“, Šiaulių „Ąžuoliuko“, „Kregždutės“, „Rugiagėlės“, „Žiogelio“ ir Kelmės „Ąžuoliuko“ jaunieji krepšininkai. Labiausiai sėkmė nusišypsojo „Kregždutės“ atstovams – po burtų traukimo paaiškėjo, kad jie pateko tiesiai į finalą.

Kiekviename etape aikštelėje virė atkaklios ir įtemptos kovos, kiekvieną pataikytą metimą palydėdavo nuoširdus vaikų džiaugsmas, o iki turnyro finalo nužingsniavo dviejų darželių atstovai – „Žiogelis“ ir „Kregždutė“ Kelmės darželis ,,Ąžuoliukas’’ pralaimėjo pusfinalyje, kaip vėliau paaiškėjo būsimiems turnyro nugalėtojams. Kelmės komandoje žaidė: Titas Karpavičius, Danielius Braukyla, Adas Narbutas, Rytis Tučkus, Joris Zaloga, Mantas Kudžmauskas, Lukas Rukšys, Adrijanas Valavičius, Matas Jancius, Laurynas Stulginskis.  Čempionais tapo jaunieji „Žiogelio“ krepšininkai.

Pralaimėjusių šiame darželių turnyre nebuvo: be įdomios patirties ir smagiai praleisto laiko, visos dalyvavusios komandos buvo apdovanotos medaliais, o nugalėtojai – taure bei rėmėjų dovanomis.

16