Sporto projektas „JUDĖK. SUŽINOK. ATRASK“. Šiaurietiško ėjimo pamokėlė bendruomenei

EjimasSausio 24 d. sveikatos priežiūros specialistė Siga Šimulienė įstaigos pedagogams pravedė šiaurietiško ėjimo pamokėlę. Supažindino su šiaurietišku ėjimu, papasakojo apie šiaurietiškas lazdas, parodė, kaip teisingai laikyti lazdas, eiti. Pravedė mankštą. Paskui visa tai pedagogės išbandė praktiškai.
Iš kur atsirado šiaurietiškas ėjimas?
Šiaurietiškas ėjimas atsirado dar 1930 metais Suomijoje. Tai buvo slidininkams skirta mankšta. Po karo ketvirtajame ir penktajame dešimtmetyje šiaurietiškas ėjimas iš Suomijos persikėlė ir į kitas šalis – Švediją, Norvegiją, vėliau pasiekė ir Vakarų Europą – Vokietiją, Daniją. Pirmajame dešimtmetyje šiaurietiškas ėjimas atsirado Lietuvoje – 2007 metais.
Šiaurietiško ėjimo esmė – specialios lazdos. Šiaurietiškas ėjimas yra gana paprastas, tačiau kai kurie elementai gali iš pirmo karto nepavykti. Tai šiek tiek treniruočių reikalaujantis užsiėmimas.
Šiaurietiškas ėjimas yra iš esmės žygiavimas, kai žengiamas žingsnis ir keliama priešingos pusės ranka, o kita ranka atlenkiama atgal.
Vaikščiojant su lazdomis dirba net 90 % raumenų, visi rankų ir nugaros raumenys.
Šiaurietiškas ėjimas – puikus laiko praleidimo būdas. Svarbiausia – tinkama nuotaika, protingai pasirinktas maršrutas ir taisyklingas ėjimas.
Sporto projekto veikla „Vaikščiojimas su šiaurietiškomis lazdomis“. Tai sparčiai populiarėjantis sveikatingumo būdas, itin tinkantis Lietuvoje. Vaikai vaikšto su šiaurietiškomis lazdomis.