Pasaulinės gyvūnų globos diena

Gyvunu dienaSpalio 4-oji – Pasaulinės gyvūnų globos diena. Šia proga  š. m. spalio 3-10 dienomis Kelmės lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ vyko gyvūnų mylėtojų renginiai: akcija „Pasidalinkime gerumu ir padėkime beglobiams gyvūnams“ ir kūrybinių darbų paroda „Mano augintinis“. Šie renginiai buvo organizuojami bendradarbiaujant su Kelmės Žemaitės viešąja biblioteka. Pasaulinės gyvūnų dienos pažymėjimo  tikslas – ugdyti vaikų socialinius, emocinius, pažintinius gebėjimus, puoselėti pagarbą ir meilę gyvūnams.

Lengva mylėti išpuoselėtą  savo augintinį, bet ar visada pastebime šalia esančius beglobius gyvūnus,  ar tinkamai su jais elgiamės? Šį klausimą pateikėme vaikams, to paklausėme ir pedagogų. Siekdami vaikų širdelėse įžiebti atjautos ir meilės kibirkštėlę gyvūnams, kvietėme padėti tiems, kurie negali savimi pasirūpinti, kvietėme aukoti maistą beglobiams gyvūnams. Akcijos dalyviai surinko įvairaus maisto, kuris bus pristatytas Kelmės gyvūnų mylėtojų asociacijai. Tikimės, kad šie renginiai padėjo vaikams susidraugauti su gyvūnais, paskatino juos globoti, saugoti ir mylėti.

Nuoširdžiai dėkojame visiems ugdytiniams ir jų tėveliams už gausiai aukotą maistą beglobiams gyvūnėliams, kurie suprato, palaikė ir aktyviai dalyvavo akcijoje, aukojo ir dovanojo prieglaudoje laukiantiems gyvūnėliams. Džiaugiamės, kad Jūsų širdyse yra tiek daug gerumo ir šilumos. Jūsų parama suteikia šansą beglobiams gyvūnams išgyventi ir galbūt sulaukti naujų šeimininkų.

Kūrybinių darbų paroda vyksta Žemaitės viešosios bibliotekos vaikų erdvėse.

Virtualią parodą galite pamatyti čia.

Renginius organizavo mokytojos dirbančios pagal ikimokyklinio ugdymo programą: Aldona Saročkienė, Elena Tulčienė ir Rasa Šimkienė.

1 2 3 4 5 6 7 8 9Meskiukai Visi Visi_1