Tarptautinis eTwinning projektas „Įgalink empatiją, neduok kelio patyčioms“

Project LogoKelmės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ projektų vadovė Lina Maziliauskienė kartu su PUG „Riešutukai“ ugdytiniais nuo 2021 m. gruodžio mėnesio iki š. m. balandžio mėnesio prisidėjo prie tarptautinio eTwinning projekto „EMPATİYE GÜÇ VER ZORBALIĞA YOL VER‘/EMPOWER EMPATHY GIVE WAY TO BULLYING“ („Įgalink empatiją, neduok kelio  patyčioms“) įgyvendinimo, kuriame dalyvavo 11 partnerių iš Turkijos, Rumunijos ir Lietuvos. Pagrindinis šio projekto tikslas – susipažinimas su empatija, bei kitomis emocijomis, kaip jas valdyti, kaip tam tikromis situacijomis priimti teisingus sprendimus. Jis skirtas vaikams, kurie susiduria su bendraamžių patyčiomis, išmokti ugdyti empatijos įgūdžius, kad jie galėtų suprasti situaciją, kurią patiria.

Empatija – gebėjimas suprasti, ką jaučia ar išgyvena kitas vaikas. Jei vaikas mato empatišką suaugusiųjų elgesį su juo pačiu, dažniausiai ir pats pradeda demonstruoti empatišką elgesį su kitais bendraamžiais vaikais. Darželinukai jau sugeba atjausti savo draugus, o šiuo projektu ir buvo siekiama ne tik supažindinti, bet ir ugdyti empatijos įgūdžius vaikams, kurie susidūrė su bendraamžių patyčiomis ar patys parodė patyčias, kad jie galėtų suprasti situaciją, kurią patiria.

Empatijos, kaip ir kitų gebėjimų, reikia mokytis. Šio projekto metu vykdėme įvairius žaidimus, užsiėmimus, lavinančius vaikų empatiją. Įtraukiant vaidmenis žaidimų metu vaikai mokėsi socialiai priimtino elgesio. Aptarėme apie patyčių įvairovę, mokėmės jas atskirti. Vaikai piešė, iliustravo įvairias istorijas apie emocijas, jausmus bei patyčias.

Pristatymą apie projektą galite pamatyti čia.

January_learningPosters_Empathy1WordWall1 Painting1 3 Animation1 Story book1 Story_book1

Certificates1 Students_certificates Teachercertificate