Tarptautinės ankstyvosios prevencijos programos „Zipio draugai“ įgyvendinimas

1Kelmės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ priešmokyklinio ugdymo grupė „Pelėdžiukai“  ir jų mokytoja Snieguolė Petrauskienė įgyvendina tarptautinę ankstyvosios prevencijos programą „Zipio draugai“.
Priešmokyklinukai mokosi ne tik nesileisti būti patyčių aukomis, bet ir patiems netapti priekabiautojais. Kiekvieną savaitę grupėje vyksta „Zipio draugų“ valandėlės. Šios savaitės veikla itin aktuali „Įveikiame patyčias“. Laimei, kad tarp mažų vaikų patyčių retai pasitaiko, bet labai svarbu žinoti, kaip tinkamai reaguoti patyrus patyčias ar priekabiavimą.
Pagrindinė programos „Zipio draugai“ idėja labai paprasta: jei vaikus ankstyvoje vaikystėje išmokysime įveikti sunkumus, jie lengviau susidoros su kebliomis ir kritinėmis situacijomis paauglystėje ir suaugę.
Emocinė sveikata yra itin svarbi kiekvieno mūsų laimei ir sėkmei gyvenime. Nuo vaikystės žmogus mokosi įvairių elgesio būdų, siekdamas palaikyti tarpusavio santykius su aplinkiniais ar įveikti gyvenimo iššūkius. Dažniausiai jų išmoko pats gyvenimas. Daug geriau, jeigu mažajam žmogui padeda tėvai ar pedagogai.
2 3