METODINĖ-PRAKTINĖ KONFERENCIJA „ŠIANDIENOS IŠŠŪKIAI DARŽELYJE“

2Koks darželis šiandien, kokie iššūkiai kyla, kaip juos įveikti, buvo aptariama respublikinėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojų metodinėje-praktinėje konferencijoje „Šiandienos iššūkiai darželyje“, kurią nuotoliniu būdu 2021-12-07 d.  organizavo Kretingos lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ bendradarbiaudamas su Kretingos rajono švietimo centru. Metodinei-praktinei konferencijai „Šiandienos iššūkiai darželyje“  parengė pranešimą ir jį skaitė mūsų įstaigos „Pelėdžiukų“ grupės mokytoja  Snieguolė Petrauskienė . Mokytojos pranešimo tema „Pedagogas – vaiko veiklos kūrėjas“.Jog tema „Šiandienos iššūkiai darželyje“ aktuali ir svarbi, liudija gausus dalyvių būrys: konferencijoje dalyvavo per 300 dalyvių: vadovų, mokytojų, pagalbos mokiniui specialistų iš įvairių Lietuvos ikimokyklinių ugdymo įstaigų.

„Įveikti šiuos iššūkius ne visada yra paprasta ir lengva, tad džiugina, kad pedagogai dalinasi gerąja darbo patirtimi, bendradarbiauja, ieško atsakymų, koks gi turėtų būti šiandienos darželis, kad jame kiekvienam vaikui būtų gera“.

Pranešimų metu dalyviai išgirdo daug praktinių patarimų, kaip su ikimokyklinio amžiaus vaikais galima mokytis ne grupėje, kaip ugdymasis lauke, kieme, parke, gamtinėje aplinkoje, panaudojant natūralias medžiagas, gali tapti įdomi, pažintinė kelionė, mokanti kurti, atrasti, pažinti, bendrauti ir bendradarbiauti, t.y. ugdyti visas vaikų kompetencijas. Ne vieną kartą pranešėjų buvo teigiama, kad vaikas mokosi stebėdamas aplinką, todėl ji turi būti tinkama ir įtraukianti vaiką į ugdymo(-si) procesą, suteikdama vaikui galimybių pažinti pasaulį ir įgyti žinių bei įgūdžių, o pagrindinis vaiko veiklos kūrėjas yra pedagogas.

Metodinę-praktinę konferenciją apibendrino Kretingos lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ direktorė Zita Domarkienė, dėkodama joje dalyvavusiems ir pranešimus skaičiusiems Lietuvos ugdymo įstaigų atstovams už bendrystę, bendradarbiavimą, dalijimąsi ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikų ugdymo(si) idėjomis, gerąja darbo patirtimi. Besidalindamos viena su kitomis tuo, ką turime geriausia ne tik pačios praturtėsime, bet ir padėsime mūsų ugdomiems vaikams augti, tobulėti, tapti stipriais, kūrybingais, žingeidžiais visuomenės nariais“, – kalbėjo direktorė.

1 3 4 5 6 7 8