Informacija tėvams apie atliktus darbus

Brangūs tėveliai,

Informuojame, kokius darbus atlikome, kad galėtume saugiai priimti Jūsų vaikus į lopšelį-darželį.

2021 m. balandžio 6 d. (antradienį) iki pietų darbuotojai valė dezinfekavo virtuvės, maisto sandėlio ir grupių patalpas, kaip ir visada plovė žaislus, nuvilko patalynę. Po pietų atvyko UAB „Vietinio ūkio“ darbuotojai ir išdezinfekavo visas lopšelio-darželio patalpas (grupes, rūbinėles, tualetus, prausyklas, laiptines, koridorius, sales, virtuvę, maisto sandėlį).

2021 m. balandžio 7 d. (trečiadienį) viskas buvo išvalyta, sutvarkyta, grupėse sudėti žaislai, pakeista patalynė. Virtuvėje nuplauti, nudezinfekuoti įrenginiai, išvalytos patalpos. 14.00 val. virtuvės ir maisto sandėlio patalpos dar kartą dezinfekuotos su aparatu „DEZIFOG“, skirtu patalpų dezinfekcijai atlikti.  Ačiū VšĮ Kelmės rajono pirminės sveikatos priežiūros centrui  už paskolintą aparatą „DEZIFOG“ ir atliktą dezinfekciją.

2021 m. balandžio 7 d. buvo atvykę Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Šiaulių departamento Kelmės skyriaus darbuotojai ir paėmė keletą mėginių tai: lašišą, šparagines pupeles, kalakutienos file ir šilauoges. Produktai išvežti ištirti į Šiaulių laboratoriją, gal kuris yra ligos sukėlėjas, nes 2021 m. balandžio 2 d. paimtoje paukštienoje salmonelių nebuvo rasta.

2021 m. balandžio 8 d. (ketvirtadienį) buvo paimti virtuvės darbuotojų mėginiai, dėl salmonelės bakterijos nustatymo ir atiduoti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie sveikatos apsaugos ministerijos Šiaulių departamento Kelmės skyriui. Taip pat vėl paimti virtuvės įrenginių mėginiai, nustatyti ar dezinfekcija atlikta teisingai. Mėginius paėmė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Šiaulių departamento Kelmės skyriaus darbuotojai.

Visi lopšelio-darželio darbuotojai dar kartą valo patalpas, kad tik Jūsų vaikai galėtų saugiai sugrįžti į lopšelį-darželį.

Kai turėsime daugiau naujos ar patikslintos informacijos, Jums būtinai pranešime.

 

Direktorė Dalia Gedminienė