Tarptautinis eTwinning projektas „Tai nėra šiukšlės“

LOGO_Lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ projektų vadovė Lina Maziliauskienė prisijungė prie tarptautinio eTwinning projekto „They are not garbage“. Šio projekto tikslas yra organizuojant įvairius užsiėmimus siekti labiau mylėti gamtą ir kuo labiau sumažinti organinių atliekų susidarymą.

Daržovių bei vaisių atliekos, kurios yra laikomos šiukšlėmis, įmanoma paversti gamta, taip išvengiant atliekų susidarymo. Nemesdami organinių atliekų į šiukšliadėžę, padarysime gamtai malonę. Projektų vadovė Lina Maziliauskienė ir mokytoja Sonata Samuilienė su „Žirniukai“ grupės ugdytiniais aptarė, kuo skiriasi šiukšlės nuo atliekų ir pabandė sukurti mozaiką iš kiaušinio lukštų,  dekoruoti raides iš projekto pavadinimo su apelsino ir mango žievelėmis. O su organinių atliekų dažais piešėme piešinius bei spalvinome spėliodami, iš ko gi padaryti šie spalvinimo dažai. Patys buvome nustebę, kaip galime kūrybiškai panaudoti maisto atliekas…

LOGO_1

Projekto tikslai:

1. Nemesti organinių atliekų į šiukšliadėžę ir padaryti malonę gamtai.

2. Būti produktyviems.

4. Sužinoti, kuo skiriasi šiukšlės ir atliekos.

5. Sužinoti apie maisto naudą mūsų sveikatai, atliekų perdirbimą ir gamtą.

6. Šiuo projektu siekiame patobulinti ugdytinių tyrimų bei problemų sprendimo įgūdžius.

Projekte dalyvauja ir apie savo veiklas ruošia pristatymus mokytojai ir mokiniai iš šešių šalių: Turkijos, Albanijos, Azerbaidžano, Italijos, Lietuvos ir Rumunijos.

Vaizdą apie veiklas galite pamatyti čia.

Azuoliukas_Kelme Paint1 E letter Letter_B

3 33 Apple0