Kelmės gražuolis parkas

1Kelmės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ priešmokyklinės „Pelėdžiukų“ grupės ugdytiniai su savo grupės mokytoja S. Petrauskiene ir jos padėjėja G. Vaitiekūniene gražią, saulėtą rudens dieną išėjo į parką pasidžiaugti paskutiniais saulės spinduliais, pasigrožėti mūsų Kelmės miesto pasididžiavimu – parku, jo grožiu, fontanu, žaidimų malonumais ir visa supančia gamta. Augančiam vaikui reikia sveikos, natūralios, estetinės, gražios ir gyvybingos aplinkos. Joks plakatas, filmas, knyga niekada neatstos gamtos.

Nuėję mes tikrai džiaugėmės tuo supančiu grožiu, visais įrengtais  malonumais parke, bet negalėjome nepastebėti primėtytų popierių, servetėlių, maišelių nuo bulvių traškučių, butelių, todėl su skaudančia širdimi ir nusivylimu, nutraukę žaidimus, puolėme rinkti šiukšlių. Liūdna, kad kartais nepagalvojame, ką darome, negerbiame sukurto grožio ir jo nesaugojame. Mylėkime savo miestą, nes žmogus, pats būdamas gamtos dalimi, atsako už gamtos išsaugojimą ir savo paties sveikatą.

Kartais nepagalvojame, kad blogai elgdamiesi žalojame vaiko asmenybę, žlugdome pirmuosius meilės gamtai daigelius, iš kur pamažu ima dygti kerštas ir pyktis.

Kelmės lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“, „Pelėdžiukų“ grupės mokytoja Snieguolė Petrauskienė