Informacija tėvams apie lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ darbo tvarką

Mieli Tėveliai,

Sušvelninus karantino sąlygas nuo 2020 m. gegužės 18 d. mes vėl dirbame. Atlikus Jūsų apklausą dėl vaikų lankymo, paaiškėjo, kad į darželį sugrįšite ne visi, tik dalis vaikų pradės lankyti darželį. Džiaugiamės Jūsų atsakingu požiūriu ir tikimės, kad visi esate sveiki.

Atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro-valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. gegužės 11 d. sprendimą Nr. V-1116 „Dėl ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo sąlygų organizavimo būtinų sąlygų“ karantino metu keičiasi lopšelio-darželio darbo tvarka. Lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ nuo 2020-05-18 karantino metu dirbs nuo 7.00 iki 17.30 val. Nerekomenduojama vesti: vaikų, kurie serga lėtinėmis ligomis, nurodytomis Sveikatos apsaugos ministro 2020 m. kovo 23 d. įsakymu V-483  patvirtintame apraše, vaikų, kurie gyvena kartu su asmenimis, priskirtais rizikos grupėms (60 metų ir vyresniais arba sergančiais lėtinėmis ligomis, nurodytomis tame pačiame apraše). Nepriimsime: vaikų, kurių kūno temperatūra atvykimo metu bus aukštesnė nei 37,3 arba turės išorinių ligos požymių (pasunkėjęs kvėpavimas, sloga, čiaudulys, kosulys). Vykdant vaikų priėmimą visi laikysimės tokios tvarkos: vaikus lydintys tėveliai turi turėti veidą ir nosį dengiančias priemones – atvedę vaikus, tėveliai pristatys sveikatos deklaraciją. Tėvai į grupes nebus įleidžiami, todėl vaikų priėmimas bus vykdomas taip: vaikus priimsime per atskirus kiekvienos grupės įėjimus, esančius prie grupių. Tėvai atves vaikus iki kiekvienos grupės rūbinėlės. Vaikus pasitiks grupės auklėtoja, turinti apsaugos priemones ir termometru pamatuos vaiko temperatūrą.

Mokytojos, dirbančios pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas,  tą pačią dieną dirbs tik vienoje grupėje (Valstybės operacijų vadovo 2020 m. gegužės 11d sprendimo Nr. V-1116  punktas 2.1.2 ). Šiuo metu dėl sumažėjusio vaikų skaičiaus iš trijų lopšelio grupių veiks tik dvi, vienos grupės vaikai bus  nukreipti į kitą lopšelio grupę, iš ikimokyklinių  8 grupių, veiks tik 5 grupės, iš priešmokyklinių 3 grupių veiks tik 2 grupės. Ateityje, pagal situaciją, grupių skaičius  gali keistis. Apie neatvykimą ir su vaiko sveikata susijusią informaciją, kuri aktuali priėmimui, prašome informuoti grupės auklėtojas. Ugdymo proceso metu išryškėjus bent menkiausiems vaiko sveikatos negalavimams Jūs būsite informuoti ir turėsite skubiai paimti vaiką iš įstaigos. Prie visų įstaigos įėjimų yra padėtos dezinfekcinės priemonės, jos prieinamos visiems įeinantiems į įstaigą. Prašome jomis naudotis. Grupių įėjimai bus dezinfekuojami kas 2 val., vaikai į lauką bus vedami atskiromis grupėmis. Vaikai bus tik savo grupių aikštelėse, kad apsaugotume nuo bendrojo kontakto su kitais vaikais. Priemonės ir įrengimai lauko aikštelėse bus dezinfekuojami kiekvieną dieną. Ta pačia tvarka vyks ir vaikų išleidimas į namus. Vaikams, kurie karantino metu nelankys darželio, mokestis nebus skaičiuojamas.

Pagarbiai,

Direktorė