Antra nuotolinio ugdymo(si) savaitė – šv. Velykų belaukiant…

1 Šią savaitę „Drugelių“ grupės vaikučiams pasiūlėme temą „O tai smagu vaikučiams, kokie gražūs jų margučiai“. Jau pirmą savaitės dieną vaikai, kartu su savo tėveliais aktyviai įsijungė į veiklą. Jie darė įvairius mūsų pasiūlytus ir pačių sugalvotus darbelius, darbeliams panaudojo įvairią gamtinę medžiagą, kurią pasivaikščiojimo metu patys ir prisirinko. Vaikai kartu su tėveliais mankštinosi, šoko, dainavo, kartu mokėsi eilėraštukus. Šią savaitę oras buvo labai gražus, tad vaikai daug laiko praleido kieme, žaidė įvairius žaidimus, pramogavo, rodė mums savo augintinius.

 

0 Grupė „Smaližiukai“. Savaitės tema: Velykų stebuklas.

 

25

2 Grupė „Žirniukai“. Savaitės tema: Kalnais ir kalneliais Velykos atėjo. Vaikai buvo supažindinti su Velykų papročiais ir tradicijomis, sužinojo naujų kiaušinių marginimo būdų, minė mįsles, pakartojo raideles ir skaičiukus. Tėveliai noriai priėmė auklėtojų siūlomas veiklų idėjas, o tai puikiai parodo grįžtamasis ryšys. AČIŪ Tėveliams ir vaikučiams! Veiklas galite pamatyti čia

 

 

 

1 Grupė „Boružėlės“. Savaitės tema: Margučių kraitelė. Velykos. Vaikučiai savaitę prieš Velykas buvo supažindinami su Šv. Velykų papročiais, tradicijomis, simbolika. Buvo ruošiama informacija kokie yra kiaušinių marginimo būdai, ką jie reiškia. Kasdien žiūrėjo vaizdinę medžiagą, skaitė eilėraščius, dainavo daineles, piešė, klijavo, dėliojo dėliones internete, atliko internetines užduotėles Velykų tematika. Tėveliai labai aktyviai bendradarbiauja ir dalinasi vaikų nuotraukomis bei video medžiaga. Ačiū visiems!

1 Grupė „Burbuliukai“. Savaitės tema: O tai džiaugiasi vaikučiai, kokie gražūs jų margučiai. Vaikai ir tėveliai visa savaitę buvo supažindinami su Šv. Velykų papročiais, tradicijomis, simbolika bei kiaušinių marginimo būdais. Taip pat kasdien klausėsi naujų dainelių, skirtų ryto mankštai, atliko muzikės Dalios muzikines užduotėles, „piešė“ pirštukais, klijavo, gaminosi zuikučius iš delnukų antspaudų, žaidė pirštų žaidimus ir kitus mokytojų siūlomus žaidimus Velykų tema. Labai Jums ačiū!

2

1 Grupė „Darbštuoliukų“. Savaitės tema: Velykėlės atkeliavo…  Šią savaitę vaikučiai su tėveliais ruošėsi artėjančiai,  gražiausiai pavasario šventei – šv. Velykoms. Įvairiais raštais ir būdais margino margučius, darė kiškučius, įvairias užduotėles ir eksperimentus bei puošėsi namus.  Savaitės eigoje tėveliais siuntė filmuotą ir foto medžiagą, ačiū jiems.

 

2 Šią savaitę ,,Giliukų“ grupės tėvams ir vaikučiams auklėtojos Alma Andrulienė ir Inga Rezeckienė – rūpinosi nuotolinio ugdymo(si) veiklomis. Buvo pasirinkta savaitės tema ,,VAIKŲ VELYKĖLĖS“. Ši tema labai aktuali artėjant Šv. Velykoms. Ugdomųjų veiklų turinys buvo ruošiamas kasdien, atsižvelgiant į vaikų amžių, žinių poreikį, suvokiant ugdymo(si) galimybes namuose bei tėvelių užimtumą. Manau, mums sekėsi puikiai! Tėveliai nuoširdžiai, pasitelkdami kūrybiškumą, žaismingumą ir kantrybę, priėmė mokytojos siūlomas veiklų idėjas, patarimus ugdant vaikus namuose. Labai dėkojame tėveliams! Šios savaitės ,,Giliukų“ grupės akimirkas pamatysite čia.

Grupė „Nykštukai“ ruošiasi šv. Velykoms! Vaizdą galite pamatyti čia.

1 2 3 4 2

 Grupė „Riešutukai“. Savaitės tema: Pas Velykų bobutę. Vaizdą galite pamatyti čia.

2 1

Antroji nuotolinio ugdymo savaitė „Meškučių“ grupėje praėjo taip pat darbingai, kaip ir pirmoji. Savaitės tema „Pas Velykų bobutę“. Vaikučiai pirmadienį pradėjo nuo saugaus eismo dienos paminėjimo, antradienį dalyvavo Velykiniame rytmetyje, kuriame šoko dainavo kartu su šeima. Trečiadienį kibome paskaičiuoti ir paeksperimentuoti. Ketvirtadienį tęsėme darbą Velykų tematika, marginome akmenukus vietoj kiaušinių. Penktadienis taip pat buvo darbingas, atlikome užduotis, kurių nespėjome atlikti, įtvirtinome gautas žinias. Linkime visiems gražaus Velykų savaitgalio ir su nekantrumu laukiame naujų iššūkių.

1 2 3 4

1 Grupė „Pelėdžiukai“ siekė prisiminti Velykų šventės papročius. Aiškinosi kiaušinių dažymo prasmę, dažymo būdus, bandė dažyti patys. Suprato, kad Velykos – gyvybės rato pradžia. Vaizdą galite pamatyti čia.

1

Grupė „Lašeliai“. Savaitės tema: Margučiu kraitelė. Velykos. Grupės vaikai ir jų tėveliai aktyvia2i dalyvavo veiklose.

Neformalaus muzikinio ugdymo veiklas galite pamatyti čia.

Ir kas nemyli Šv. Velykų? Pavasaris tvyro ore… Tampa vis šilčiau, saulė šviečia vis skaisčiau…tokiom šiltom nuotaikom prabėgo ir antra anglų kalbos neformaliojo ugdymo savaitė. Vaikai mokėsi žodelių šv. Velykų tema, margindami kiaušinius prisiminė spalvas anglų kalba, išsiaiškino prielinksnių „in, on, under“ vartojimą, trumpam pabuvo zuikučiais šokdami zuikučio šokį. Neformalaus anglų kalbos ugdymo veiklas galite pamatyti čia.

Kūno kultūros nuotolinio ugdymo(si) veiklas galite pamatyti čia.