Šventinis rytmetys, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui paminėti

0Kelmės lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ kovo 10 d. rytas prasidėjo šventiškai, nes buvo paminėta valstybinė šventė – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metis „Mylimai Lietuvai skiriu.

 

Žaliaskarais beržais iškaišyta,

Nemunėliais srauniais išvingiuota,

Palaidom gelsvo lino kasytėm,

Ramunėlėm baltom vainikuota, – tokiomis eilėmis buvo pradėtas šventinis rytmetys.

Daug mes kalbame apie savo gimtinę  Lietuvą, daug apie ją žinome, bet vėl ir vėl norime ja didžiuotis. Šiandien mes minėjome Kovo 11-osios Valstybės atkūrimo dieną. Tai mūsų Tėvynės gimtadienis, todėl mes jai norėjome skirti gražiausias dainas, deklamuoti eiles, prisiminti jos istoriją ir pabūti kaip viena šeima.

„Trispalvė prieš akis jau plevėsuoja, o mūsų širdys šventei pasiruošę – džiaugiasi ir jau girdžiu …dainuoja“ – renginio vedėja Dovilė pristatė dainuojančius ir šokančius ugdytinius. Būtent šios valstybinės šventės proga buvo pagamintas Lietuvos trafaretas, kurį vaikai papuošė savo darbeliais. Kad ir esame dar maži, bet savo mažais darbeliais galime papuošti savo Tėvynę. Renginio organizatorės Elytė Tulčienė ir Dovilė Tamašauskė padėkojo visiems už dalyvavimą įvairioje veikloje, skirtoje Lietuvos valstybės šventę paminėti.

Taip pat buvo vykdoma projektinė savaitė „Mylimai Lietuvai skiriu“ (kovo 09 d. – kovo 13 d.), skirta Kovo 11-osios 30-mečiui paminėti. Tuo metu ruošėme kūrybinius darbelius „Dovana Lietuvai“, rinkomės į šventinį rytmetį „Mylimai Lietuvai skiriu“, organizavome viktoriną priešmokyklinukams „Lietuvėle, šalele mana“ ir  paminėjome Smulkiosios tautosakos dieną.

Projektinės savaitės organizatorės: Elene Tulčienė, Dovilė Tamašauskė, Elene Ivoškienė, Lina Maziliauskienė.

 

14 151 3 4 5 7 8 10 11 12 13