RIEDA RATAI RATELIUKAI

Rugsė1jo 23 d. mūsų darželis dalyvavo akcijoje „Diena be automobilio“. Šią dieną vaikai su tėvelių pagalba į darželį atvažiavo dviračiais ir paspirtukas, o prieš pietus vyresniųjų grupės su savo auklėtojoms ir eismo reguliuotojais (auklėtojos: E. Lottytė Mockė ir Ž. Karvelienė) su visa dviračių eisena keliavo į J. Graičiūno gimnazijos stadioną, kur jų laukė treneris (M. Krauza), su kuriuo visi vaikai, auklėtojos ir tėveliai atliko apšilimo mankštelę prieš didyjį dviračių ir kitų rątinių priemonių maratoną.

Vaikams buvo paruoštos figūrinės ir ištvermės trasos, kuriose ugdytiniai dalyvavo labai aktyviai, su azartu ir didžiulėmis šypsenomis. Mažesniųjų grupelės šią dieną paminėjo pramogaudami su dviratukais ir paspirtukais darželio kiemelyje. Kaip visuomet norime pasidžiaugti, kad taip aktyviai kasmet dalyvaujame šioje akcijoje, kuri skirta bent vieną dieną praleisti sveikai, neteršiant aplinkos, o svarbiausia, kad tokie maži renginukai suteikia tiek daug džiaugsmo mūsų vaikams!!! Ačiū visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie šios akcijos.

Auklėtoja A. Butkuvienė

 2 3 4 5

6 7 8 9 10r 11 12

Tarptautinė diena be automobilio  

Minima: 2019.09.22

Pirmą kartą akcija „Mieste – be savo automobilio” buvo surengta Prancūzijoje 1998 m. 2000 m. tokai akcija jau surengta 760-yje Europos miestų. 2001 m. gruodžio 8 d. Berlyno Aplinkosaugos akademijoje buvo įvertinti pirmųjų akcijų ,,Mieste – be savo automobilio“ rezultatai ir pasirašyta visų šalių, dalyvaujančių šioje akcijoje, aplinkos ministrų deklaracija. Tarp šių šalių yra ir Lietuva. Nuo tada rugsėjo 22-oji paskelbta Tarptautine diena be automobilio.