eTwinning projektas „Išdykusios spalvos, kurios nori draugauti-Naughty colors that want to be friends“

     1

    Mokytoja Edita Kvedaravičienė iš Alytaus lopšelio/darželio „Linelis“ inicijavo eTwinning projekto  „Išdykusios spalvos, kurios nori draugauti-Naughty colors that want to be friends“ sukūrimą ir pakvietė mokytoją Jūratę Bimbienę tapti šio projekto kūrėja. Abi mokytojos yra šio projekto administratorės.

     Projektas vyks gegužės-birželio mėnesiais. Projekte dalyvauja 28 dalyviai iš Širvintų, Rokiškio, Alytaus, Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Kretingos, Lazdijų, Klaipėdos, Raseinių, Šilutės r. (Kintai), Ziemelmakedonijos, Turkijos.

Projekto tikslai:

-nusiteikti džiugiai kūrybinei veiklai, tenkinant vaikų poreikį pažinti spalvas per žaidimus, meninę veiklą, bandymus, eksperimentus ir tyrimus su spalvomis;

-ugdyti kūrybiškumą ir fantaziją;

-lavinti kūrybiškai veiklai reikalingus gebėjimus;

-ugdyti gebėjimą suvokti spalvos kilmę bei galią eksperimentų pagalba;

-stengtis atskleisti vaikų individualumą per meninę, kūrybinę, pažinimo, socialinę ir komunikavimo veiklą.

     Pirmos dvi savaitės skirtos partnerių prisijungimui prie projekto bei prisistatymui. Gegužės mėnesis skirtas veiklų vykdymui bei pristatymui projekto partneriams, birželis – įdomiausių veiklų pasikeitimui tarp partnerių. Bus renkamos šauniausios partnerių idėjos, veiklos. Birželio pabaiga skirta projekto įvertinimui bei apibendrinimui.

     Vaikai kuo toliau, tuo labiau sunkiau išlaiko bei sukaupią dėmesį. Eksperimentai bei įvairūs bandymai puiki priemonė ne tik lavinti pojūčius (regėjimą, lytėjimą, klausą, rankos koordinaciją), bet kartu padeda išmokti ilgiau išlaikyti dėmesį. Ikimokykliniame amžiuje vaikai labai žingeidūs. Eksperimentuodami ir tyrinėdami atrandame daug naujų, netikėtų dalykų, kurie sutinkami kasdien. Bandymai su spalvomis puiki proga ne tik pažinti pagrindines spalvas, bet ir atrasti užburiantį spalvų pasaulį.

    Mokytoja Jūratė su „Riešutukų“ grupės vaikais projekto Twinspace erdvėje jau pristatė projekto partneriams kelias savo veiklas ir eksperimentus.

Vaizdo įrašai:

https://www.youtube.com/watch?v=Ap_p6sJ8SBI
https://www.youtube.com/watch?v=CYcdDFMetCs
https://www.youtube.com/watch?v=9iKZRmvc1FU
https://www.youtube.com/watch?v=S-OZITYibaU

Jūratė Bimbienė