Kelias nuo vasario 16-osios iki kovo 11-osios

Kelmės lopšelio-darželio ,,Ąžuoliukas“ ,,Darbštuoliukų“ grupės ugdytiniai mėnesį (nuo pusės vasario iki pusės kovo mėn.) ugdomųjų veiklų metu susipažino su Lietuvos valstybės skiriamaisiais ženklais (Vyčiu vėliava, tautiška giesme, tautiniais rūbais). Didžiausią dėmesį skyrė mūsų miestui ir Kelmės kraštui. Aiškinosi, kokios įsimintinos vietos, išskirtiniai įvykiai ir įžymūs, nusipelnę žmonės gyvena Kelmės krašte. Aplikavo Kelmės krašto herbą, išsiaiškino jo reikšmę.

Kad pajustų savo gimtojo krašto kalbos grožį į svečius pasikvietė Kelmės krašto poetę A. Miltenienę, kuri paskaitė savo kūrybos eilių, papasakojo, kaip ateina įkvėpimas kurti vaikams (susitikime dalyvavo ir ,,Smaližiukų“, bei ,,Pelėdžiukų“ grupės).

image1

,,Darbštuoliukai“ domėjosi senaisiais Lietuvos valdovais, aplankė (kartu su ,,Smaližiukų“ bei ,,Žirniukų“ grupėmis), Kelmės kultūros centro Juozo Liaudanskio dailės galerijoje vykusią parodą „Viduramžių Lietuvos valdovai“ ir apžiūrėjo dailininko Artūro Slapšio nutapytus Lietuvos kunigaikščių, kunigaikštienių ir karo vadų portretus. Grįžę iš parodos patys tapė patikusių senųjų Lietuvos valdovų portretus.

image2

,,Darbštuoliukai“ aptarė, kad dabar Lietuvos vadovas yra prezidentė Dalia Grybauskaitė. Vaikams labai parūpo, kas yra Kelmės vadovas ir kaip vadinasi jo pareigos? Nutarė išsiaiškinti! Tad saulėtą kovo 6-osios rytą (iš anksto susitarę) ,,Darbštuoliukai“ išsiruošė į priėmimą pas Kelmės  rajono savivaldybės merą, kur buvo labai maloniai sutikti.

image3

Susipažinę,  ir prisistatę iš kur, kokiu tikslu mes atvykome, išsiaiškino, kad Kelmės vadovas yra meras Vaclovas Andrulis.

image4

Meras parodė regalijas, kuriomis pasipuošia sutikdamas aukštus svečius ir valstybinių švenčių progomis.

image5

Pasididžiavo Kelmės vėliava, kuri yra rankų darbo, todėl labai branginama, atsakė į vaikų

,,Darbštuoliukų“ grupės mokytoja metodininkė, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą,  Roma Kančauskienė ir socialinė pedagogė Dovilė Tamašauskė