„Pelėdžiukai“ ūkyje

Priešmokyklinė „Pelėdžiukų“ grupė dalyvauja Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) ir Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centro (PLŽMMC) Šviečiamojoje gyvulininkystės programoje (Programa), kurios tikslas – skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą gyvulininkyste.

3

Įgyvendinant programą, ūkininko Mindaugo Gedmino  lėšomis priešmokyklinės „Pelėdžiukų“ grupės vaikai susiruošė vykti į jų šeimos ūkį Valpainių kaime, Kelmės rajone. Darželinukai turėjo galimybę pamatyti tikrą Lietuvos ūkį iš arti. Tai buvo didžiulis džiaugsmas vaikams. Atsirado tokių, kurie pirmą kartą važiavo autobusu.

Gyvename kaimiškame rajone, lyg ir nieko nuostabaus, bet kartu vaikučiai mūsų kaimo nepažįsta, tuo labiau ūkio, tiek daug gyvuliukų vienoje vietoje nėra matę.

Smagu buvo žiūrėti į spindinčias vaikų akis vaikščiojant po didžiulę fermą, glostant karvytes. Negalėjo atsitraukti nuo mažų veršiukų, klausinėjo jų vardų. Rinko naujus vardus būsimiems veršiukams. Visi norintys pabandė būti jaunaisiais traktorininkais, pareiškė norą užaugę dirbti ūkyje.  Stebėjo kur patenka pamelžtos karvytės pienas, kaip jis saugomas iki išvežimo į  Vilkyškių pieninę. Turėjo galimybę pamatyti, kaip pienukas patenka iš ūkininkų šaldytuvų į pieninės mašiną.

Vaikai sužavėti reginiais vaišinosi ūkininkės Laimos paruoštomis vaišėmis, gardžiausiais skanumynais. Skanavo didžiulį sūrį su kakava ir pienu. Sotūs ir laimingi, pilni emocijų, dėkingi už svetingumą šeimininkams grįžome į darželį.

   Priešmokyklinės „Pelėdžiukų“ grupės

    auklėtoja-metodininkė

    Snieguolė Petrauskienė

2 1