Lapkričio 13-17 dienomis lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ vyko trečiasis projekto „TRŠP“ dalyvių susitikimas!

Mūsų darželyje jau pirmąją dieną buvo pristatytas „Darbštuoliukų“ grupės pasirodymas apie Advento laikotarpį bei Šv. Kalėdų laukimą Lietuvoje.

6-6

Vaikus ruošė bei pačios dalyvavo pristatyme auklėtojos:
D. Dargienė, R. Kančauskienė, A. Andrulienė ir V. Stonienė. Svečius sutiko ir sveikino atvykus, o taip pat paragauti Kūčių patiekalų kvietė darželio direktorė D. Gedminienė bei pavaduotoja R. Mažonavičienė, grupių auklėtojos pačios ruošė mūsų šalies tradicinius kūčių valgius, svečiams pasakojo bei aiškino įvairias patiekalų bei tradicijų reikšmes mūsų tautai.

Projekto partneriai buvo supažindinti su įstaigos edukacine veikla, užsiėmimais, neformaliu ugdymu. Lankėsi visose grupėse, bendravo su vaikais bei darželio bendruomene, uždavinėjo klausimus auklėtojoms jiems rūpimais klausimais edukacijos tematika.

Rumunijos partneriai padovanojo vaikams jų kurtą edukcinį projekto žaidimą, mokė vaikus jį žaisti, kalbėjosi apie kiekvienos šalies skirtumus švenčiant Kalėdas bei kitas kalendorines šventes, o taip pat, kartu su vaikais bei auklėtojomis  gamino adventinį vainiką.

Savaitės pabaigoje, svečiams buvo suruoštas atsisveikinimo pasirodymas, kur jie galėjo susipažinti su mūsų šalies tautiniais šokiais bei kostiumais, o taip pat ir patys šoko mūsų lietuvių liaudies šokius-žaidimus.

Kiekvienam šalies partneriui viešnagės pabaigoje buvo įteikti dalyvių sertifikatai.

Visą savaitę mūsų lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“ netrūko puikių emocijų, gerosios patirties sklaidos tarp mūsų bendruomenės narių  bei partnerių, vaikai galėjo pasidžiaugti dalyvių nuoširdžiu gebėjimu bendrauti, net ir  esant kalbos barjerui (bendrauti padėjo vertėja) vaikai bei dalyviai puikiai komunikavo, žaidė.

Esame dėkingi Erasmus+, kad jie suteikia galimybę pažinti ir susipažinti su kitų šalių darželių-mokyklų švietimo sistema, turime galimybes formuoti darželyje naują patirtį bei ją skleisti, padėti vaikams pažinti kitų kultūrų žmones, jų tradicijas, papročius bei kurti produktus, kurie padės pagerinti vaikų suvokimą bei žinias.

Taip pat labai džiaugiamės bei didžiuojamės turėdami tokį darnų kolektyvą, kuris visuomet prisideda prie organizuojamų projektinių veiklų, pataria bei aktyviai dalyvauja.

 Projektų vadovė

A.Butkuvienė

vaikai kulturos