Funkcinės civilinės saugos pratybos mūsų lopšelyje–darželyje

2017 metų rugsėjo 27 dieną lopšelyje – darželyje „Ąžuoliukas“ įvyko funkcinės civilinės saugos pratybos, kurių tema buvo „Gesinkime gaisrą turimomis priemonėmis“.

1 2Kelmės priešgaisrinės tarnybos vyr. inspektorius R. Lukoševičius pravedė paskaitėlę, naudodamas video medžiagą apie tai, kaip elgtis kilus gaisrui. Priminė mažiesiems kaip reikia elgtis gaisro metu, paaiškino kaip evakuotis iš pastato, naudojantis evakuacijos ženklais, taip pat kokias priemones galima naudoti gaisro metu, kaip gelbėtis likus vieniems patalpoje be suaugusiųjų priežiūros.

Po paskaitos įvyko funkcinės civilinės saugos pratybos tema: „Gesinkime gaisrą turimomis priemonėmis“. Buvo uždūmytos lopšelio-darželio laiptinės, koridoriai  (tai atliko Kelmės PGT).

Grupių auklėtojos, padėjėjos, vaikai iš grupių evakavosi pagal evakuacijos planą. Vaikai buvo suskaičiuojami ir sutikrinami pagal grupių sąrašus kieme, o po to nukreipti į sutartą vietą. Patalpose nelikus ugdytinių ir kitų darbuotojų buvo aptiktas gaisro židinys, kuris  išneštas į lauką (šiukšlių dėžėje degė šiukšlės) ir skubiai užgesintas gesintuvu. Visi ugdytiniai stebėjo kaip tai reikia teisingai atlikti. Vėliau pavaduotoja  pranešė, kad gaisrą pavyko užgesinti turimomis priemonėmis: gesintuvu, drėgnu audeklu, vandeniu.

Išvėdinus patalpas visiems pranešta, jog tai buvo tik pratybos ir kad jau saugu grįžti į patalpas.

5 6  3