Šviečiamoji gyvulininkystės programa mūsų lopšelyje-darželyje „Ąžuoliukas“

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) ir Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centras (PLŽMMC) įgyvendina Šviečiamąją gyvulininkystės programą (Programa), kurios tikslas – skatinti vaikų ir jaunimo susidomėjimą gyvulininkyste.

Sniega bendra Sniega 3

Įgyvendinant programą vaikai ir jaunimas bus supažindinti su visomis Lietuvoje paplitusiomis tradicinėmis gyvulininkystės šakomis: pienine ir mėsine galvijininkyste, kiaulininkyste, paukštininkyste, arklininkyste, avininkyste, ožkininkyste, kailine žvėrininkyste, triušininkyste ir bitininkyste, jų produktais. Taip pat su saugomomis senosiomis Lietuvos ūkinių gyvūnų veislėmis, gyvulininkystės specialistų rengimu, darbo šioje srityje galimybėmis.

Kelmės lopšelio- darželio „Ąžuoliukas“ priešmokyklinės „Pelėdžiukų“ grupės, auklėtoja metodininkė Snieguolė Petrauskienė pateikė paraišką dalyvauti Programoje, 30- čiai vaikų.  Įstaiga buvo atrinkta. Tuo labai džiaugiamės.

Paraiškos pagal Programos I-III modulius buvo priimamos iš visų Lietuvos apskričių: iš kiekvienos apskrities pagal Programos I ir III modulius atskirai atrenkama po 3 paraiškas (proporcingai pagal pateiktų paraiškų skaičių iš miesto ir iš kaimo); ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų vaikams (I modulis);

Įgyvendinantys Programos I modulį savarankiškai vykdo šviečiamąją veiklą savo švietimo įstaigoje pagal suteiktą mokomąją medžiagą ir priemones bei dalyvauja PLŽMMC organizuojamoje ūkinių gyvūnų parodoje arba mugėje.

Atrinktos įstaigos aprūpinamos (organizatorių lėšomis) mokomąja medžiaga ir priemonėmis, skirtomis vaikus ir jaunimą šviesti apie gyvulininkystę.

Pasibaigus šviečiamajai veiklai, dalyvavusieji Programoje turės galimybę pademonstruoti, ką jie sužinojo apie gyvulininkystę, ir dalyvauti kūrybiniame konkurse.

Kelmės lopšelyje-darželyje ,,Ąžuoliukas“  gegužės 19 d., penktadienį, vyko ūkinių gyvūnų parodėlė „Augink, rūpinkis, mylėk“. Iš Vilniaus atvykę programos organizatoriai papasakojo vaikučiams apie programą ir apie gyvūnus, kurie auginami ūkiuose, parodė nuotraukų,  vyko programos pristatymas.

Programos organizatoriai pristatė mokymo priemones programos vykdymui, skirtas 30-čiai dalyvių ir pedagogui:

  1. Edukaciniai-informaciniai vaizdo filmai (komplekte 2 DVD).
  2. Užduočių knygelės, dėlionės ir spalvinimo knygutės.
  3. Metodinė medžiaga USB mokytojui.

Artimiausiu metu programos dalyvių laukia dovanos ir kiti malonumai!

                                     Priešmokyklinio ugdymo pedagogė

Snieguolė Petrauskienė

Sniega 2