Pirmoji tarptautinio projekto „TRŠP – Tradicijos, realybė, švietimas ir pramogos 4-5 metų vaikams“ kelionė į Bulgariją

 

Projekto pagrindinė mintis – skruzdėlytės kelionė medžiu. Medis, jo šaknys, kamienas ir šakos simbolizuos kiekvieną šalį . Skruzdėlytės kelionės tikslas – susipažinti su kiekvienos dalyvaujančios projekte šalies tradicijomis, paveldu, vėliava ir t.t.

skruzdelyte

Kelmės lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ nuo šių metų laimėjo konkursą  „TRŠP – Tradicijos, realybė, švietimas ir pramogos 4-5 metų vaikams“ („TREE – Traditions, Reality, Education, Entertainment 4-10 ages children“), kuriame be mūsų darželio dalyvauja Bulgarijos, Rumunijos, Lenkijos, Turkijos ir Vengrijos darželiai-mokyklos.

Lapkričio 27-30 dienomis mūsų lopšelio-darželio projekto kuratorė A. Narbutienė ir projektų vadovė A. Butkuvienė vyko į pirmąjį projekto partnerių susitikimą Bulgarijoje, kuriame buvo aptariama tolimesnė veikla, susipažinta su kitų šalių darželių-mokyklų  edukacine sistema bei dalyviais.

Vizito į Bulgariją metu projekto dalyviai dalinosi edukacine patirtimi, turėjome galimybę apžiūrėti keletą Rusios mieste esančių darželių, susipažinti su jų veikla, išklausėme kitų partnerių šalių pristatymus (apie jų darželius). Projekto kuratoriai – Bulgarijos „Leonardo Da Vinči“ darželio bendruomenė pristatė jau pagamintas lėles – skruzdėlytes (projekto simbolis), kurios buvo išdalintos kiekvienos šalies partneriams parvežti į savo darželius. Numatyti tolimesniai projekto susitikimai Lenkijoje, mūsų „Ąžuoliuko“ lopšelyje-darželyje, o taip pat ir Turkijoje.

su-direktore konferencija vaikai