Bėga elnias šakotragis…

foto-2  foto-3

Gruodžio 8 d. Kelmės kultūros centro foje vyko Respublikinis ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų etninis renginys ,,Bėga elnias šakotragis…“.  

Jį organizavo Kelmės lopšelio-darželio ,,Ąžuoliukas“ kolektyvas. Etninės šventės ir renginiai lopšelyje-darželyje ,,Ąžuoliukas“ tampa tradiciniais, jie organizuojami  jau šeštą kartą: Jurginės, Sekminės, Devintinės, Mykolinės. Šios šventės suburia dalyvius iš Raseinių, Šilutės, Šiaulių ir Kelmės rajono ikimokyklinių ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų.

Šiais metais renginys skirtas Advento papročiams puoselėti, plėtoti etninės kultūros tradicijas, skatinti vaikų kūrybiškumą ir saviraišką ikimokykliniame ir priešmokykliniame amžiuje, dalintis patirtimi bei idėjomis. Renginio tikslas skatinti ikimokyklinių įstaigų pedagogus skleisti savo krašto folklorą ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų tarpe, kaip saviraiškos ir bendravimo priemonę.

Šiemet etniniame renginyje ,,Bėga elnias šakotragis…“ dalyvavo septyni kolektyvai. Sulaukėmė svečių ir iš Kelmės rajono pagrindinių mokyklų: Vidsodžio ir Liolių. Taip pat atvyko gausus svečių būrys iš Šiaulių lopšelio-darželio ,,Pasaka“, Kelmės ,,Kūlverstuko“ lopšelio-darželio, Užvenčio vaikų lopšelio-darželio, Tytuvėnų vaikų lopšelio-darželio ir Kelmės lopšelio-darželio ,,Ąžuoliukas“. Renginio dalyviai dainavo Advento dainas, žaidė žaidimus, pasakojo apie Advento metu burtus ir draudimus, stebimus orus ir iš jų spėjo ateinančių metų derlių.

Visus renginio dalyvius ,,Ąžuoliuko“ kolektyvas subūrė  bendram Žemaitijoje plačiai paplitusiam žaidimui ,,Jievaro tiltas“ ir pakvietė paragauti Advento valgių.

foto-1 foto-4 foto-6 foto-7