Antras daikto gyvenimas

Lapkričio 15 dieną mūsų lopšelyje – darželyje pradėjo veikti bendruomenės kūrybiškumo paroda  iš antrinių žaliavų „Antras daikto gyvenimas“.

Iš nebereikalingų namuose įvairių pakuočių, jau buityje atgyvenusių daiktų gimė fantastiški kūriniai: namai, laivai, įvairiausiai gyvūnai, augalai. Džiugina akį , kad daiktai, kurie turėjo iškeliauti į konteinerį kūrybiškumo, sumanumo dėka  atgijo kitame pavidale ir nepaliauja toliau džiuginti akį originalumu, fantazija. Priverčia nustebti, kad kūryba gali būti beribė. Jei kaskart kankina mintis atrenkant tokius daiktus išmesti, ar palikti – neabejokite, nereikia nieko mesti lauk. Geriau seniems daiktams suteikti kitą šansą pradžiuginti mus. Prasmingai panaudojus šias atliekas, mūsų aplinka taps švaresnė, gražesnė. Įdomu  atgaivinti daiktus antram gyvenimui ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Tai lengvas ir žaismingas būdas įtraukti į aplinkosauginę veiklą. Juk tai ne tik menas ir žinios, tai – mūsų elgsena, kurią ugdyti negali būti nei per anksti, nei per vėlu. Šia paroda  siekiame plėsti visų požiūrį į aplinką, vartojimą.

Dėkojame kūrybingiems mūsų bendruomenės nariams, kurie nepagailėjo laiko ir kantrybės pradžiuginti  visus savo iškalbinga kūryba.