„Riešutukų“ grupės vaikai mokslo metus pradeda saugiai

Vaikams labai svarbu jaustis saugiai ne tik namuose, darželyje, mokykloje, bet ir gatvėje, kelyje.  Tik nuo visų rūpesčio bei gero pavyzdžio priklauso vaikų saugumas.

Rugsėjo 7 d. Kelmės rajono policijos komisariate lankėsi  priešmokyklinės „Riešutukų“ grupės  vaikai su auklėtoja Jūrate Bimbiene (išvykos tikslas -  formuoti vaikų saugaus elgesio įgūdžius gatvėje ir kelyje, ugdyti savisaugos jausmą ir skatinti, kad būtų atsargūs, atidūs). Atvykus į komisariatą vaikus pasitiko policijos bičiulis šuo Amsis ir pareigūnė Vilma Ancikevičienė. Pareigūnė Vilma  papasakojo, kaip saugiai elgtis gatvėje, kelyje, priminė, kaip  teisingai nešioti atšvaitus, kuria kelio puse reikia eiti. Vaikai žiūrėjo Amsio filmukus. Taip pat buvo supažindinti su policijos darbu, spec. priemonėmis, turėjo galimybę apžiūrėti šaunamuosius ginklus ir juos palaikyti savo rankose, apžiūrėti policijos automobilius. Vaikai džiaugėsi, kad galėjo paliesti policininkų naudojamus antrankius ir netgi ginklus, galėjo pasimatuoti šalmą arba neperšaunamą liemenę. Keletas vaikų, susipažinę su policininkų darbu, sakė, kad užaugę ir jie bus policininkais. Bendruomenės pareigūnė žinodama vaikų norus, kartu su Amsiu visiems vaikams dovanojo po atšvaitą bei žaislinį policijos šuniuką Amsį.

Išvykai skirtas laikas praėjo nepastebimai…

„Riešutukų“ grupės vaikai ir auklėtoja Jūratė dėkoja Aurėjos mamai Ornandai, Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnei Vilmai Ancikevičienei už suteiktą galimybę atvykti į policijos komisariatą.

Vyresn. auklėtoja Jūratė Bimbienė

20150907_102107         20150907_102715

20150907_103811        20150907_103249