Edukacinė programa tėvams „Medus – ir vaistas, ir maistas“

2014 m. spalio 16 d. buvo organizuota išvyka tėvams į ekologinį bitininko A. Maziuko ūkį.20141016_150657   

Dvidešimt aštuoni darželio tėveliai ir auklėtojos J. Bimbienė ir R. Jurgėlienė vyko į Maziukų šeimos bitininkystės ūkį, esantį Tytuvėnuose Trainaičių kaime. Jie dalyvavo edukacinėje programoje „ Medus – ir vaistas, ir maistas“. Edukacijos  metu bitininkas pasakojo apie medaus rūšis, jų skirtumus. Supažindino su medaus mišiniais, skirtais imunitetui stiprinti, nuovargiui šalinti. Papasakojo apie medaus gydomąsias savybes, žiedadulkių ir bičių duonelės teigiamą poveikį žmogaus imuninei sistemai. Tuo pat metu vyko medaus degustacija.

Tėveliams buvo suteikta galimybė patiems pasidaryti įvairius medaus mišinius: maistui arbatai pagardinti, masažui, pirčiai, voniai, kosmetikai.

Vaikų tėvams buvo smagu dalyvauti viktorinoje, atsakinėti į klausimus. Sumaniausi buvo apdovanoti saldžiais prizais.  Bitininkas tėvelius vaišino karšta arbata, medumi, sūriu, obuoliais, midumi.

Apsilankymo metu tėveliai įsigijo įvairių rūšių medaus, bičių vaško žvakių, mišinių su medumi imunitetui stiprinti, suvenyrų iš bičių produktų.

Iš Maziukų šeimos bitininkystės ūkio tėveliai grįžo su dovanomis, vertingomis žiniomis apie medų ir puikia nuotaika!

20141016_143503  20141016_153841

Ši edukacinė programa (tėvams)  „Medus – ir vaistas, ir maistas“ yra projekto „Ąžuoliukas – sveikuoliukas“ dalis. Projektas finansuojamas iš Kelmės raj. savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo programos lėšų.