Akcija „Mes judam, krutam – sveikai gyvenam“

       DSCN5850

     Kiekvieno žmogaus rūpinimasis savo sveikata, savo kūnu ir dvasios gerove yra labai svarbus. Žmogui būtina kasdien atlikti fizinius pratimus, pabėgioti gryname ore, nusiteikti optimistiškai. Tik tada žmogus bus stiprus dvasia ir kūnu.

      Birželio 27 d. lopšelyje-darželyje vyko bėgimo akcija  „Mes judam, krutam – sveikai gyvenam“. Bėgimo akcija pradėta bendra mankšta visiems susirinkusiems, kurią pravedė Kelmės vaikų ir jaunimo sporto mokyklos treneris Mindaugas Krauza. Pasimankštinę ir linksmai nusiteikę visi akcijos dalyviai bėgo iki Kelmės kultūros centro. Ten treneris Mindaugas parodė visiems keletą pratimų, nes būryje ir mankštintis linksmiau. Pabėgioję gryname ore, atlikę fizinius pratimus, visi grįžo į darželio kiemą. Ištroškę galėjo atsigaivinti vandeniu. Akcijos dalyviai buvo apdovanoti padėkomis. Sugrįžę tėveliai, vaikai, pedagogai įsitikino, kad judėjimas, bėgimas  ugdo ir tobulina ištvermę, grūdina valią, stiprina sveikatą, didina darbingumą, atitraukia nuo žalingų įpročių.

     Bėgimo akciją surengė ir vedė auklėtojos Angelė Bylienė, Genutė Smilginienė, Ingrida Mickavičienė, Lina Rukšienė.

     Tai buvo lopšelio-darželio vaikų, jų tėvelių, pedagogų akcija, kuriuos jungė bendras tikslas parodyti fizinio aktyvumo svarbą kasdieniniame gyvenime, skatinti aktyvesnį gyvenimo būdą.

Ši akcija yra projekto „Ąžuoliukas – sveikuoliukas“ dalis. Projektas finansuojamas iš Kelmės raj. savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo programos lėšų.

DSCN5827 DSCN5828 DSCN5838 DSCN5839 DSCN5844 DSCN5852 DSCN5854 DSCN5857 DSCN5861 DSCN5866