Edukacinė išvyka į Junkilus „Aš – duonutės kepaliukas“

Kol mūsų pačių gamybos gaminiai kepė – gaminome padažą su spirgučiais, ruošėme ir keptuvėje kepėme ruginius paplotėlius.

visos

Šių metų spalio mėnesį lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ kolektyvas dalyvavo išvykoje į Junkilus, kurios tikslas buvo išgirsti ir pamatyti kaip ruošiama kepimui naminė duona su lašinukais.
Nors oras buvo „nedraugiškas“ ir šaltas-vos atvykus į duonelės „kepyklą“ mus pasitiko edukacinės programos vadovė – Onutė Granickienė. Ji palydėjo į šiltą, jaukią salę.
Išklausiusioms  pasakojimų apie duonos reikšmę žmogaus gyvenime teko sviestelį senovine kalatauka susimušti ir kiekvienai savo duonutės kepalėlį skardelėj pasiruošti, pasipuošti ir po pečiumi pasikišti.
Kol mūsų pačių gamybos gaminiai kepė-gaminome padažą su spirgučiais, ruošėme ir keptuvėje kepėme ruginius paplotėlius.
Galiausiai sulaukėme rezultatų!
Visos atrodė labai patenkintos ir džiaugėsi galėdamos pademonstruoti pačių keptą duoną, kurią, beje, parvežus į namus gyrė ir namiškiai.

Džiugu, kad rajone turime tokių programų, kurios neleidžia pamiršti šeimoms, draugams, giminaičiams ar kolegoms dalykų, kurie šiandiena daugumai yra nebeaktualūs ar „atgyvenę“.

Kadangi ir mūsų kolektyvui edukacinės programėlės metu netrūko smagaus šurmulio bei šypsenų, tai manome ir kitiems tiesiog būtina prisiminti duonos kasdieninės „šaknis“, reikšmę bei pajusti ją rankomis, užuosti, paragauti…

sviestukas junkilu1 junkilu-2 junkilai-3