Mano sveikata – mano rankose!

20160902_125320

     Rugsėjo 2 d. lopšelyje – darželyje „Ąžuoliukas“ viešėjo kineziterapeutas, „Sveika ateitis“ vadovas Nerijus Brazdžiūnas. Jis pristatė pozityvios animacijos projektą „Sveika ateitis“. Tai prevencinės programos vaikams ir suaugusiems, naudojant animaciją ir kineziterapijos metodus. Ši pozityvi animacija – vaikams suprantama sveikatos ugdymo forma.

     „Sveika ateitis“ vadovas vaikus mokė įvairių pratimų. Mažieji susipažino su Sveikatos princu ir Grožio princese, sužinojo, kokios svarbiausios fizinio aktyvumo savybės (greitumas, pusiausvyra, lankstumas, ištvermė, jėga). Taip pat buvo pravesta paskaita auklėtojoms. Kineziterapeutas pasakojo,  kaip panaudojant judesius, sporto ir terapijos metodikas, jas animuojant galima didinti vaikų fizinį aktyvumą, gerinti motorinio intelekto veiklą, mažinti stresą ir suteikti pozityvias emocijas. Buvo aptarta įvairių pratimų nauda vaikų ir suaugusiųjų sveikatai, kaip ji stiprina motyvaciją, pasitikėjimą ir formuoja sveiką valią.  Kalbėta, kaip sveikatos užsiėmimai integruojami į ugdymo procesą.

     Šis pozityvus susitikimas su kineziterapeutu Nerijumi Brazdžiūnu praplėtė turimas žinias apie fizinį aktyvumą, jo naudą sveikatai, sustiprino motyvaciją, suteikė pozityvių emocijų ir suvokimą, kad „Mano sveikata – mano rankose!“.

  „Sveika ateitis“ yra sveikatos projekto „Sveikatos takeliu“ dalis. Projektas finansuojamas iš Kelmės raj. savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo programos lėšų.

 Auklėtojos metodininkės Jūratė Bimbienė ir Reda Jurgėlienė

20160902_131409     20160902_124057     20160902_135004